Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Το sms που “έκαψε” τον Ηλία Κασιδιάρη – “Στο νοσοκομείο αριστεροί κι ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα” έλεγε – Η σύσκεψη στο κελί του Μιχαλολιάκου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

– Νέα στοιχεία για το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη
– Τα τάγματα εφόδου υπό τον Ηλία Κασιδιάρη και ο νεκρός μετανάστης
– Το μήνυμα που δέχτηκε ο προφυλακισμένος βουλευτής το μεσημέρι της ημέρας που δολοφονήθηκε ο 21χρονος Αλίμ Αμπντούλ Μάναν
– Ενοχλημένος ο Μιχαλολιάκος για τη στιγμή της δημοσιοποίησης του video με τον Μπαλτάκο από τον Κασιδιάρη
– Γιατί έκαναν… σύσκεψη στο κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου οι προφυλακισμένοι βουλευτές

Νέα στοιχεία για τη δράση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ρόλο τους στο πογκρόμ κατά μεταναστών έρχονται στο φως. Δεν ρίχνουν κανέναν από τα σύννεφα αλλά σοκάρουν.

Το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών στην Ομόνοια και τα Πατήσια μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου τον Μάιο του 2011, καθοδηγήθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη, συμμετείχε ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Στάθης Μπούκουρας, που έκλαιγε στη Βουλή και δεν ήξερε, δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα! Αυτό αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τότε, στη διάρκεια εκείνου του πογκρόμ έχασε τη ζωή του ένας 21χρονος μετανάστης, ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπαγκλαντές. Βρέθηκε μαχαιρωμένος στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, δυο μέρες μετά τη δολοφονία Καντάρη.

Ένα μήνυμα στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη ανοίγει το δρόμο για έρευνα όσον αφορά στους καθοδηγητές των επεισοδίων.

Τα τρία sms που καίνε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστά στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση και όταν απέναντί τους βρέθηκε ο Δημήτρης Κουκούτσης, ένας από την… παροικία του Κορυδαλλού, τον ρώτησαν για την ύπαρξή τους.

“Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12.5.2011 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο “…στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια”, στις 14.38.12 “Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;”, στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, “γ..τους…”.

Στις φωτογραφίες που καταγράφουν τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, τα οποία αποτέλεσαν και την αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, όπως τονίζει Το Βήμα, καταγράφεται ποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν στα επεισόδια. Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον Στάθη Μπούκουρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

Σύμφωνα με τη δικογραφία «ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ’ Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς».

Υπάρχει άλλωστε φωτογραφία που τον δείχνει να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, από το οποίο βγήκε ομάδα νεαρών στην αρχή της Αθηνάς και ξυλοκόπησε Αφρικανό μετανάστη. Ένα άλλο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εικονίζεται, αναφέρεται ότι είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.

Στη δικογραφία υπάρχει και άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» όπου έγραφε: “Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας – το πεζοδρόμιο – και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματικών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει με μιας Άγιος Παντελεήμονας».

Η ενόχληση του Μιχαλολιάκου και η σύσκεψη στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ψυχραμένος με το άλλοτε αγαπημένο του παιδί και δεν μπορεί να συγχωρήσει τον Κασιδιάρη για το γεγονός πως ενώ το βίντεο με τη συνομιλία του με τον Μπαλτάκο υπήρχε από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2013, ο «υπαρχηγός» του το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο όταν εκείνος επρόκειτο να κληθεί σε απολογία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό πέρασαν την πρώτη μέρα της προφυλάκισης του Κασιδιάρη συσκεπτόμενοι στο κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα, δεν βγήκαν καν για προαυλισμό. Ένα από τα θέματα που συζήτησαν είναι το ποιος θα είναι εκπρόσωπος του κόμματος και αποφασίστηκε να παραμείνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που θα κάνει παρεμβάσεις με γραπτές και τηλεφωνικές δηλώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κελί 16 στον Κορυδαλλό για τον Κασιδιάρη και η Ουρανία… αρχηγός!

Η πρώτη νύχτα του Ηλία Κασιδιάρη στη φυλακή – Πως τον υποδέχτηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος – Τι του φώναζαν Λαγός και Παππάς

Στα όρια οι σχέσεις Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη; Γιατί άλλαξε δικηγόρο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής λίγο πριν μπει στο Εφετείο;

Διχογνωμία για Μίχο: Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι νεοτέρας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε