Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Του κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά – 34χρονος νεκρός μετά από καβγά στο Κερατσίνι – Χρυσαυγίτης ο δράστης λένε φίλοι του, αρνείται κάθε εμπλοκή η Χ.Α.

Το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου ΦΩΤΟ NEWSIT
Το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου ΦΩΤΟ NEWSIT

– Παλιό μέλος του συνδικάτου μετάλλου ο νεκρός και γνωστός μουσικός στο χώρο της ραπ
– Για οργανωμένο χτύπημα και καρτέρι θανάτου από ακροδεξιούς κάνουν λόγο οι γνωστοί του 34χρονου
– Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα πρόλαβε να κατονομάσει τον δράστη
– Με το μαχαίρι στο χέρι συνέλαβε η αστυνομία τον 45χρονο
– Φόβοι για βεντέτα μετά και τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στο Πέραμα
– Σε συγκέντρωση καλούν το απόγευμα τα σωματεία του Πειραιά στην Αμφιάλη
– Δείτε ΦΩΤΟ από το σημείο του φονικού
– Οι φωτογραφίες του θύματος στο Facebook

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από μια καφετέρια στην περιοχή της Αμφιάλης. Ο μουσικός Π. Φύσσας με τη μνηστή του, ένα φιλικό τους ζευγάρι και ένα ακόμη άτομο βγήκαν από την καφετέρια.

Σύμφωνα με μάρτυρες λίγα μέτρα πιο κάτω συναντήθηκαν με μια ομάδα περίπου 15 ατόμων που φορούσαν μαύρα ρούχα.
Κάποιοι αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

Ο άτυχος Παύκος Φύσσας


Για άγνωστη αιτία, κάποιοι αναφέρουν το ποδόσφαιρο, ο 34χρονος μουσικός και η παρέα του διαπληκτίστηκαν με τους συγκεντρωμένους.

Μέχρι εκείνη η αντιπαράθεση ήταν φραστική. Ξαφνικά, αναφέρουν οι μάρτυρες εμφανίστηκε μια δεύτερη ομάδα ατόμων του ακροδεξιού χώρου. Ο 34χρονος και η παρέα του προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο.

Έφτασαν μέχρι την οδό Π. Τσαλδάρη. Εκεί οι μάρτυρες περιγράφουν ένα πραγματικά δολοφονικό σκηνικό.

Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο άρχισε να κινείται αντίθετα στο δρόμο. Έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν ο 34χρονος Π. Φύσσας.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε και από μέσα βγήκε ένας άνδρας που κινήθηκε εναντίον του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις του πρόδιδαν πως είχε στοχοποιήσει τον 34χρονο.


Μάρτυρες είδαν τον 45χρονο δράστη να βγάζει ένα μαχαίρι και να χτυπάει στο στήθος τον 34χρονο.
Κοντά στο περιστατικό υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν γυναίκα αστυνομικός που ακινητοποίησε τον δράστη.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήταν δυστυχώς αργά για τον 34χρονο μουσικό που ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Λέγεται όμως ότι και ο ίδιος κατονόμασε τον δράστη πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έναν 45χρονο άνδρα που ανήκει στον χώρο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα άτομα από το περιβάλλον του θύματος μιλούν για πολιτικά κίνητρα.

Ο 34χρονος μουσικός ήταν παλιότερα μέλος του συνδικάτου μετάλλου. Προερχόμενος, λένε, από αριστερή οικογένεια στηλίτευε με τους στοίχους του τις τακτικές της ακροδεξιάς και έτσι στοχοποιήθηκε.

Υπάρχουν άτομα που καταγγέλλουν ωστόσο, τόσο τη στάση των αστυνομικών, μιλούν για δυο μηχανές της ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνομικούς που δεν έσπευσαν να παρέμβουν νωρίτερα, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου. Λένε μάλιστα ότι πέρασαν 40 λεπτά μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο 34χρονος.

Οι γνωστοί του 34χρονου που είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Killah P μιλούν για ενέδρα θανάτου. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από τυχαίο περιστατικό, όμως, τονίζουν ότι κάποιοι είχαν στοχοποιήσει τον 34χρονο.

Τα συνδικάτα του Πειραιά με ανακοίνωσή τους μιλούν ξεκάθαρα για δράση μελών της Χρυσής Αυγής και καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα στην Αμφιάλη.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της καταδικάζει το περιστατικό και διαψεύδει όσους την εμπλέκουν σε αυτό.
Ολόκληρη η ανακόινωση:
Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους.

Για επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση εξέδωσε και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ :

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στο Κερατσίνι – 45χρονος μαχαίρωσε 34χρονο σε καφετέρια – Στο χώρο της Χρυσής Αυγής ο δράστης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε