Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τρεις συλλήψεις για τα “αμαρτωλά” δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δ. Κοντομηνάς – Φιλιππίδης: Γυρίζω να απολογηθώ

Τρεις συλλήψεις για τα “αμαρτωλά” δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δ. Κοντομηνάς – Φιλιππίδης: Γυρίζω να απολογηθώ

– Εκτός από τον Δημήτρη Κοντομηνά έχουν συλληφθεί οι Μάριος Βαρότσης και Χαράλαμπος Γιαγκούδης
– Όλα έχουν γίνει νόμιμα, τονίζει η πλευρά Κοντομηνά
– Στο εξωτερικό ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης
– Η έρευνα έπρεπε να φορά γιατί το Ταμιευτήριο δε θεωρήθηκε συστημική τράπεζα, είπε
– “Άφησα το Τ.Τ. με επισφαλή δάνεια στο 5% άλλες τράπεζες είχαν 18%-20%”
– Επτά τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των “κόκκινων δανείων” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
– Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου
– Απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματα τα αδικήματα που βαραίνουν όσους κατηγορούνται για την υπόθεση
– Η έρευνα αφορά στην περίοδο 2006-2011

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των “κόκκινων” δανείων του… αμαρτωλού Ταχυχρομικού Ταμιευτηρίου! Η μεγάλη νύχτα του Τ.Τ. έφερε τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης που κρατείται στη ΓΑΔΑ αλλά και ο γνωστός επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha έμαθε για τον ένταλμα σύλληψης ενώ νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Πλέον, νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Όλα ξεκίνησαν απόγευμα προς βράδυ της Τετάρτης, όταν δικαστικές αρχές ενημέρωσαν τις αστυνομικές πως χρειάζονται τη συνδρομή τους για την εκτέλεση ενταλμάτων. Αρχικά, είχαν εκδοθεί τέσσερα εντάλματα και εκτελέστηκαν τα τρία, αυτά για τον Μάριο Βαρότση, τον Χαράλαμπο Γιαγκούδη και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Αναζητήθηκε επίσης ο Άγγελος Φιλιππίδης για να συλληφθεί, αλλά βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και αρκετές μέρες. Όμως σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γυρίσει για να απολογηθεί. Υποστήριξε πως όταν έφυγε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα επισφαλή δάνεια έφταναν στο 5% ενώ άλλων τραπεζών ήταν πάνω από 18%.

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφαλή δάνεια και πως οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».
Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».

«Αμαρτωλές» περίοδοι με τα δάνεια να δίνονται αφειδώς και χωρίς να έχει ο δανειολήπτης τις εγγυήσεις πως μπορεί να τα αποπληρώσει. Αυτά αναφέρει το κατηγορητήριο που έχει ήδη συνταχθεί.

Γνωστοί επιχειρηματίες είναι και πρώην μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Επτά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί, ενώ οι εμπλεκόμενοι είναι 21. Όσο για τη ζημιά που προκλήθηκε το Τ.Τ.; Μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ!

Μεταξύ εκείνων που αναζητούνται είναι και ο Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Χάρης Σιγανός, γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών και διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ, ο Μιχάλης Έλληνας, Κύπριος εφοπλιστή.

Η έρευνα, που βασίστηκε στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτό βασίστηκαν οι εισαγγελείς. Έτσι χθες το βράδυ, μετά από έρευνες ετών, ξεκίνησε η ολονύχτια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναζητείται, κυκλοφόρησε δήλωση κύκλων του γνωστού επιχειρηματία, στην οποία αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Εντάλματα σύλληψης για τα «κόκκινα» δάνεια – Τα ηχηρά ονόματα και η ζημιά εκατομμυρίων €

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης μεταξύ των οποίων και γνωστών επιχειρηματιών

Φιλιππίδης: Επιστρέφω για να απολογηθώ

Τον Απρίλιο η πλήρης ενοποίηση της Eurobank και του νέου ΤΤ

Στη Eurobank το 100% Τ.Τ. και Proton Bank

Οριστικά στη Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Αυτό είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

“Έσπασε” στα δύο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Ιδρύθηκε το Νέο ΤΤ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε