Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Έτσι έγινε το μακελειό – “Μίλησε” ο τόπος του εγκλήματος

Άγιοι Ανάργυροι Χρήστος Ζαπαντιώτης Ελένη Χερουβείμ

Ξημερώματα Δευτέρας, στους Αγίους Αναργύρους, ένας αστυνομικός σκοτώνει τη σύζυγο, την πεθερά του και το 3,5 ετών κοριτσάκι του πριν αυτοκτονήσει. Ένα έγκλημα που έχει παγώσει τους πάντες.

Στους Αγίους Αναργύρους κανείς δεν μπορεί, ακόμη, να πιστέψει την αδιανόητη τραγωδία. Όλοι ζητούν απαντήσεις. Γιατί ο 47χρονος έφτασε στο αποτρόπαιο έγκλημα. Το διαμέρισμα όπου έμενε η οικογένεια, ο τόπος της τραγωδίας, δείχνει βήμα – βήμα πως έγιναν όλα.

Σήμερα, η 70χρονη Βάσω Χερουβείμ, η 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και η μικρούλα Μυρτώ θα οδηγηθούν, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, στην τελευταία τους κατοικία. Η κηδεία του αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη, του ανθρώπου που τους πήρε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά, θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αγρίνιο.

«Μέσα» στο διαμέρισμα της φρίκης

Το σκηνικό της φρίκης και του μακελειού στο διαμέρισμα τις οδού Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, όπου ο αστυνομικός τις φρουράς του Κώστα Σημίτη εκτέλεσε την γυναίκα του, την πεθερά του, το αγγελούδι του μόλις 3,5 ετών και τελικά έβαλε τέλος στην ζωή του με το υπηρεσιακό του πιστόλι, έχουν ξεκαθαρίσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, το ζευγάρι γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άρχισε να καυγαδίζει έντονα και ενώ το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι τους, κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα τους.

Προσπάθησε να προστατεύσει τη μητέρα της

Αφορμή του καυγά οι οικονομικές διαφορές του 47χρονου αστυνομικού με την πεθερά του, για το πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας. Τον καυγά μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως άκουσε η μητέρα της 49χρονης γιατρού και αμέσως ανέβηκε από το πρώτο όροφο όπου και διέμενε, στο διαμέρισμα τις κόρης της προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα εκτιμάται πως την πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε η ίδια η 49χρονη, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίθεση του άνδρα της.

Από εκεί και έπειτα το διαμέρισμα μετατρέπεται σε σφαγείο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί στις 14:00 προχθές το μεσημέρι, αντίκρισαν τα πτώματα τις πεθεράς και τις συζύγου, κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους.

Από την στάση των πτωμάτων οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστή, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς, στο στήθος και το κεφάλι.

Το παιδί

Στη συνέχεια, με το όπλο του ανά χείρας, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Το παιδί κοιμόταν στην μέση του κρεβατιού, ανάμεσα στο μαξιλάρι του μπαμπά και της μαμάς.

Ο μακελάρης αστυνομικός και αυτόχειρας, πήρε στην αγκαλιά του το σπλάχνο του, το ηρέμησε και αφού κοιμήθηκε εκ νέου το έβαλε στην μέση του κρεβατιού και πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι.

Η τελευταία πράξη του δράματος είχε συντελεστεί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις