Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Άγιοι Θεόδωροι: Παραδόθηκαν οι δολοφόνοι της 73χρονης!

Άγιοι Θεόδωροι

Στα χέρια της αστυνομίας οι δυο δράστες της δολοφονίας στους Αγίους Θεοδώρους.
Παραδόθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Α.Τ. Μεγάρων μετά από διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται για δυο Ρομά, έναν 30χρονο και έναν 35χρονο.
Ο δεύτερος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.
Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, τους αναγνώρισαν οι συγγενείς του θύματος.

Η δολοφονία μιας 73χρονης γυναίκας για μια χρυσή αλυσίδα πριν από μερικές μέρες στους Αγίους Θεοδώρους, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Από το πρωί του Σαββάτου (14.12.2019) οι δράστες της δολοφονίας της, βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Click4more: Σπαραγμός στην κηδεία της γυναίκας που πάτησαν και σκότωσαν οι ληστές!

Οι δυο δράστες, τους οποίους είχε ταυτοποιήσει η αστυνομία εδώ και μέρες, παραδόθηκαν νωρίς το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, ύστερα από διαπραγματεύσεις τριών ημερών με τη δικηγόρο τους. Πρόκειται για έναν 3οχρονο κι έναν 35χρονο, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία, καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Αμέσως, οι αστυνομικοί τους έθεσαν υπό κράτηση και κλήθηκε περιπολικό για να τους παραλάβει και τους μεταφέρει στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών για ανάκριση.

Εκεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας, είχαν κληθεί και οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι και αναγνώρισαν τους δυο Ρομά ως δράστες του εγκλήματος. Όλα, άλλωστε, έγιναν μπροστά στα μάτια των παιδιών και του συζύγου της άτυχης γυναίκας.

Ο κλοιός για τους δράστες της άγριας δολοφονίας, η οποία έγινε για μια χρυσή αλυσίδα (!), είχε αρχίσει να στενεύει τις τελευταίες μέρες.

Πριν από μια εβδομάδα, οι δυο δράστες είχαν παρασύρει με το αυτοκίνητό τους την άτυχη γυναίκα, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να της πάρουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της. Δεν δίστασαν να την πατήσουν με το αυτοκίνητό τους μπροστά στα μάτια του συζύγου και των παιδιών της, πριν διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που είχαν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι δυο δράστες, αμέσως μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους, είχαν κατευθυνθεί στον καταυλισμό Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων, όπου φέρονται να διέμεναν το τελευταίο διάστημα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το έγκλημα και άκουσαν οι δυο αδίστακτοι δολοφόνοι στις ειδήσεις πως οι Αρχές γνωρίζουν την μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, το εγκατέλειψαν στον καταυλισμό και διέφυγαν με κατεύθυνση την Πελοπόννησο.

Ύστερα από έρευνες ημερών, οι αρχές είχαν εντοπίσει, σε καταυλισμό στα Μέγαρα, τρία αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και χρώματος με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας της άτυχης 77χρονης στους Αγίους Θεοδώρους. Το ένα απ’ αυτά, έφερε ίχνη πρόσκρουσης στον προφυλακτήρα. Τα αποτελέσματα από τη σήμανση αλλά και το εργαστήριο DNA αποκάλυψαν ποιο ήταν το αυτοκίνητο των δραστών. Έτσι, επιβεβαιώθηκε πως ο βασικός ύποπτος, τον οποίο είχαν βάλει στο στόχαστρο οι αστυνομικοί, ήταν ένας από τους δράστες.

Άγιοι Θεόδωροι: Η εικόνα – ντοκουμέντο

Οι αστυνομικοί απομόνωσαν την εικόνα του υπόπτου από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ιδιωτικής επιχείρησης, κοντά στην περιοχή που έγινε το έγκλημα και αμέσως κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με έναν παλιό τους γνώριμο, καθώς στην περίπτωση που πράγματι είναι αυτός ο δράστης της άγριας δολοφονίας τότε πρόκειται περί σεσημασμένου Ρομά για ληστείες κλοπές και βίαια περιστατικά.

Η μαρτυρία της κόρης του θύματος

Η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης στους Αγίους Θεοδώρους που είχε τους δυο άνδρες να παρασύρουν και να σκοτώνουν τη μητέρα της, συγκλόνισε περιγράφοντας το άγριο έγκλημα. «Οι γονείς μου είχαν κατέβει στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων να ψωνίσουν. Αυτοί τους ακολούθησαν στα δυο μαγαζιά που πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους οι άνθρωποι. Ήταν ο αδερφός μου ο οποίος έχει χτυπήσει το πόδι του κι έχει πατερίτσες κι ακούει ‘Κυρία, κυρία’. Της λέει μαμά σε φωνάζουν.

Βγαίνει ο αδερφός μου, η μαμά μου έξω να δει τι γίνεται, βλέπει ο ένας από τους δυο την αλυσίδα, την τραβάει από τον λαιμό, παλεύει η μητέρα μου για να μη της πάρουν την αλυσίδα φωνάζοντας τον αδερφό μου και τον πατέρα μου.

Βγαίνοντας ο αδερφός μου και ο πατέρας μου έξω τρέχοντας, αυτοί πανικοβλήθηκαν, γκάζωσαν, την πέρασαν από πάνω και τη σκότωσαν επί τόπου. Την πάτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη… 73 χρονών ήταν …έξω από την πόρτα της… μια αλυσίδα που δεν είχε καμία αξία πόσο μάλλον το να στοιχίσει μια ολόκληρη ζωή.

Την σκότωσαν, την πάτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη, γκάζωσαν και την πέρασαν από όλες τις ρόδες, χωρίς να σκεφτούν, χωρίς να τους νοιάξει, την άφησαν σε πόσα μέτρα… Δεν έχει ξαναγίνει, όχι… Δεν έχει ξανακούσει κανένας κάτι τόσο πολύ άγριο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις