Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αλ. Σταματιάδης: Έτσι εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία

Αλ. Σταματιάδης: Έτσι εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πληροφορίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη.
Τρεις αδίστακτοι κακοποιοί είχαν εισβάλλει στο σπίτι του άτυχου επιχειρηματία στα βόρεια προάστια και τον είχαν εκτελέσει.
Διαβάστε πώς έφτασε η Ελληνική Αστυνομία στα ίχνη των δραστών και τι ακριβώς συνέβη τον Απρίλιο του 2018.

Από τον περασμένο Αύγουστο οι έμπειροι ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ληστειών και Διαρρηκτών είχαν καταλήξει στα ονόματα των τριών δραστών της άγριας δολοφονίας του άτυχου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και αφού πλέον είχαν εντοπίσει το προφίλ ενός εκ των συνεργών των δολοφόνων του Σταματιάδη, οποίος, όμως, δεν είχε σχέση με την δολοφονία, αλλά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της σπείρας, είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που συμμετείχαν στο εν ψυχρώ έγκλημα, το οποίο είχε διαπραχθεί μπροστά στα μάτια της  συζύγου του και του έφηβου γιου του.

Με μεθοδικότητα οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλα τα δεδομένα, ανακαλύπτοντας πως οι τρεις δράστες της δολοφονίας, την αμέσως επόμενη ημέρα από την ειδεχθή πράξη τους, διέφυγαν στην Αλβανία, προφανώς για να κρύψουν τα ίχνη τους, έπειτα από την έκταση που είχε λάβει στα ΜΜΕ η δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία, αλλά και λόγω των “σαρωτικών” ερευνών της Ασφάλειας.

Click4more: Δολοφονία Σταματιάδη: Το μεγάλο λάθος των δολοφόνων του

Από εκεί και έπειτα οι αστυνομικοί, βήμα – βήμα κατάφεραν να βρεθούν αρχικά στα ίχνη ενός εκ των τριών δολοφόνων και μάλιστα να ανακαλύψουν πως ο 30χρονος δράστης κρύβεται στης Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του πλαστή Ελληνική ταυτότητα.

Για Βρυξέλλες “πέταξαν” πρόσφατα δυο αξιωματικοί του Τμήματος Διαρρηκτών και Ληστειών, προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες των Βελγικών Αρχών που ήδη είχαν στα χέρια τους το Ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεις που είχε εκδοθεί σε βάρος του 30χρονου Αλβανού που πλέον κατηγορείται και επίσημα για την συμμετοχή του στην δολοφονία του Α. Σταματιάδη.

Πλέον αναμένεται και επίσημα η έκδοσή του στην Ελλάδα, ώστε να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ήδη βρίσκονται στα ίχνη και των άλλων δύο δραστών της δολοφονίας και συγκεκριμένα ενός Αλβανού περίπου 30 ετών, οποίος κρύβεται κάπου στην πατρίδα του, ενώ ο δεύτερος συμπατριώτης του και συνομήλικός του έχει βρει καταφύγιο σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης όπου ήδη υπάρχει επικοινωνία με τις Αρχές για τον εντοπισμό του.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που μάλιστα είχαν σκοτώσει ένα αγριογούρουνο στην Τρίπολη, που τελικά στάθηκε η αφορμή για την αποκάλυψη, τόσο της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και των δραστών της δολοφονίας Σταματιάδη, έχουν συλληφθεί συνολικά 9 άτομα, ανάμεσά τους και μια Ρουμάνα που ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που πωλούσε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια.

Τα υπόλοιπα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν έμαθαν για την δολοφονία Σταματιάδη, σταμάτησαν να πραγματοποιούν κλοπές και ληστείες στην Αθήνα και… το έριξαν στα πανηγύρια, όχι όμως για την διασκέδασή τους.

Εντόπιζαν, που γίνονταν στην Επαρχία, μεγάλα πανηγύρια και πήγαιναν στην περιοχή, καθώς έβρισκαν τα σπίτια του χωριού άδεια, αφού όλοι οι κάτοικοι ήταν στο γλέντι και στην κυριολεξία άρπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις