Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Ο νεαρός τζιχαντιστής έκανε απόπειρα αυτοκτονίας – Τα φρικιαστικά βίντεο στο κινητό του

τζιχαντιστής

– Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 32χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το βράδυ της Παρασκευής (20.10.2017)
– Θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια
– Η ΕΛ.ΑΣ. τον παρακολουθούσε πολλούς μήνες
– Φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με την ηγεσία του ISIS
– “Μόνο για 3 μήνες ήταν μέλος” δηλώνει η σύζυγός του

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ο τζιχαντιστής στην ανακρίτρια. Ο 32χρονος, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το βράδυ της Παρασκευής (20.10.2017), όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο Σύρος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο της πόλης και εξετάστηκε από χειρουργό και ψυχίατρο.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον 32χρονο Σύρο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ., ο τζιχαντιστής βρισκόταν στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών εδώ και και 7 μήνες. Ήταν υπό παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η δράση του και να συλληφθεί.

Την ίδια ώρα αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κάνουν “φύλο και φτερό” την οποιαδήποτε σχέση φαίνεται να είχε ο νεαρός τζιχαντιστής με την ηγεσία του ISIS.

Η γυναίκα του δηλώνει ότι ο 32χρονος ήταν μόλις για 3 μήνες μέλος του “Ισλαμικού Κράτους” και πως αποχώρησε από αυτό γιατί δεν άντεξε τις φρικαλεότητες.

Πάντως οι αρχές ερευνούν και τον βαθμό ιεραρχίας του ιδίου στο ISIS. Κι αυτό, διότι έχουν βρει στο κινητό του φωτογραφία του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους που είχε απευθείας πρόσβαση στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Φρικιαστικό υλικό στο κινητό του 32χρονου

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στο κινητό του, από το οποίο ο τζιχαντιστής έχει σβήσει τις επαφές και τις κλήσεις.
Στα ανατριχιαστικά βίντεο που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

 

 

Τι υποστήριξε ο ίδιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ήταν αντάρτης στη Συρία και πολεμούσε κατά του καθεστώτος του Άσαντ. Όταν τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε καθεστωτικό νοσοκομείο. Εκεί, τον ανάγκασαν να βγάλει τις φωτογραφίες, που εντοπίστηκαν στο κινητό του. Στη συνέχεια, όταν πήγε στην Τουρκία, τον προσέγγισαν μέλη του ISIS, αλλά ο ίδιος τα απομάκρυνε.

Ακούστε τι είπε η δικηγόρος του, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon

Οι κινήσεις του στην Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Σύρος, μαζί με την οικογένεια του, μπήκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τις καραβιές των προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Από την πρώτη στιγμή υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.

Τον “έκαψε” η γυναίκα του

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγος του κατέφυγε στην αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι’ αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.

Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από alexpoli.gr/ ΣΚΑΪ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις