Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανώγεια: Γιατί σταμάτησε πριν καν αρχίσει η δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ανώγεια: Γιατί σταμάτησε πριν καν αρχίσει η δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Μνήμες από το διπλό φονικό στα Ανώγεια «ζωντάνεψαν» σήμερα, Δευτέρα (05.04.2021) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Πρόκειται για την υπόθεση με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο, Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και κατηγορούμενο τον 29χρονο γιο του Καλομοίρη, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020 σταμάτησε με το που ξεκίνησε, καθώς το δικαστήριο διέκοψε για μία εβδομάδα, όπως αναφέρει το Creta24.

Ουσιαστικά η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης θα αρχίσει ουσιαστικά την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου. Σημειώνεται ότι η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο η εκκίνησή της είχε μεταφερθεί για σήμερα, 5 Απριλίου.

Click4more: Έτσι έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια – Τι αναφέρει το βούλευμα

Τελικά και σύμφωνα με το Flashnews, η δίκη ξεκίνησε με τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής να ζητούν αναβολή της δίκης λόγω του ό,τι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα, επικαλούνται δυσκολίες διότι τα Ανώγεια είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Τελικά, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, ωστόσο έγινε δεκτή η διακοπή.

Ανώγεια: Το χρονικό του διπλού φονικού

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί – ο 32χρονος Ξυλούρης και ο 29χρονος Καλομοίρης – καυγάδισαν για παλιές κτηματικές διαφορές. Ο Καλομοίρης φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο Ξυλούρη, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη.

Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον πατέρα του 29χρονο, τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του 32χρονου Ξυλούρη. Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού πατέρα του, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά το 32χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

Click4more: «Ποθώ να δικαιωθεί το παιδί μου»! Συγκλονίζει η μητέρα του 23χρονου Μανώλη για το φονικό στα Ανώγεια (video)

Τώρα στις 12 Απριλίου θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου ο 29χρονος Καλομοίρης. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όσον αφορά τον θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επιπλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του κτηνοτρόφου κατά την έξοδο της έπληξε στο πόδι έναν συγχωριανό του, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο για να σταματήσει τη συμπλοκή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις