Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανώγεια: Λέξη προς λέξη ο μοιραίος καβγάς που οδήγησε στο διπλό φονικό – Οι “Γκεσταπίτες”, τα ουρλιαχτά, οι πιστολιές (pics, video)

Ανώγεια: Λέξη προς λέξη ο μοιραίος καβγάς που οδήγησε στο διπλό φονικό – Οι “Γκεσταπίτες”, τα ουρλιαχτά, οι πιστολιές (pics, video)
Intime

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Όλα όσα είπε στην προανάκριση ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη. Τι είπε με τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη πριν τον σκοτώσει.

Τη δική του εκδοχή για το πώς έγινε το διπλό φονικό που βύθισε τα Ανώγεια στο πένθος, “ξετύλιξε” στην προανακριτική του απολογία, ο γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη. Ο 29χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (04.05.2020) ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε “εκτελέσει” τον πατέρα του, Λευτέρη.

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου (02.05.2020) καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο Γιώργος Ξυλούρης και βλέποντάς τον, του είπε “γκεσταπίτες”. Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: “Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;”. Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο νεαρός Καλομοίρης κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 29χρονος, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο ίδιος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο. Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει “τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!”.

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες. Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι ο πατέρας του δεν αντιδρούσε και τότε “άδειασε” το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Ανώγεια: Απολογία κάτω από δρακόντεια μέτρα για το φόβο βεντέτας

Το μεσημέρι της Δευτέρας (04.05.2020) και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου για να απολογηθεί. Οι αστυνομικοί οδήγησαν λίγα λεπτά πριν τις 2 μ.μ. τον 29χρονο στο γραφείο του ανακριτή από την πίσω πόρτα του  μεγάρου για λόγους ασφαλείας.

Ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς “γιατί να συμβεί αυτό το κακό στην οικογένειά μου”, φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία που έπληξε το χωριό του.

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης. Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του. Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορονοϊού, ο 29χρονος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Click4more: Ανώγεια: Η μεγαλοψυχία της κόρης του Λευτέρη Καλομοίρη – Η φράση που ράγισε και τις πέτρες

Μέσα σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου

Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής (03.05.2020) στο κοιμητήριο των Ανωγείων. Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία.

Συγγενείς και συγχωριανοί του μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να πουν το ύστατο “χαίρε”, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.

“Παιδί, παιδί, παιδάκι μου”

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μία λογομαχία, για ασήμαντη αφορμή, θα είχε τέτοια τραγική κατάληξη. “Παιδί, παιδί, παιδάκι μου” έλεγε στο μοιρολόι της η μητέρα του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και έλαιγε γοερά, ενώ δίπλα της βρίσκονταν συγγενείς της που προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Βάφτιση του παιδιού του

Σε κλίμα οδύνης έγινε το πρωί της Κυριακής (03.05.2020) η βάφτιση του ανήλικου παιδιού του Γιώργου Ξυλούρη, το οποίο πήρε το όνομα του παππού του αλλά και του πατέρα του. Η βάφτιση έγινε προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο πατέρας του, όπως προστάζει το έθιμο.

πληροφορίες από Cretapost.gr και από Cretalive.gr 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις