Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ανώγεια: Οι καταθέσεις, τα “θολά” σημεία και οι νέες εξελίξεις του διπλού φονικού

Ανώγεια: Οι καταθέσεις, τα “θολά” σημεία και οι νέες εξελίξεις του διπλού φονικού
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πυκνό μυστήριο και αναπάντητα ερωτήματα πάνω και γύρω από το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Αντικρουόμενες καταθέσεις και ισχυρισμοί αιωρούνται στην συγκλονιστική υπόθεση.

Βουβός παραμένει ο θρήνος στα Ανώγεια αλλά ερμητικά κλειστά φαίνεται να είναι και τα στόματα. Πολλά τα πως και τα γιατί του διπλού φονικού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (02.05.2020) όταν “μίλησαν” τα όπλα.

Οι σφαίρες που βύθισαν στο πένθος τα Ανώγεια άφησαν νεκρούς τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Με χειροπέδες στα χέρια ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη για την “εκτέλεση” – όπως ισχυρίζεται η οικογένεια Ξυλούρη – του 30χρονου. 

Και σε αυτό το σημείο, αρχίζει μία άλλη πλευρά της τραγικής υπόθεσης, καθώς η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο άνθρωπός τους “εκτελέστηκε”, ενόσω ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ακόμα ζωντανός, τραυματισμένος από τους πυροβολισμούς του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Click4more: Ανώγεια: Σπάει τη σιωπή του ο Καλομοίρης – “Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο”

Επίσης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άλλα φαίνεται ότι κατέθεσε προφορικά ο 29χρονος Καλομοίρης κι άλλα αναφέρει, εγγράφως, στην απολογία του.

Ο βασικός ισχυρισμός που προβάλλει ο κατηγορούμενος Καλομοίρης είναι ότι πυροβόλησε τον 30χρονο Ξυλούρη, όταν τον είδε με το πιστόλι στο χέρι πάνω από τον νεκρό πατέρα του. Όπως είπε στην εισαγγελία Ρεθύμνου τη Δευτέρα (04.05.2020) τρελάθηκε, θόλωσε και “άδειασε” το 9άρι πιστόλι στον δολοφόνο.

Ανώγεια

Ανώγεια: Η διαφορά

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τοπικά ΜΜΕ, στην προανάκριση ο 29χρονος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καβγάς με τον Ξυλούρη, μάλωσαν, πιάστηκαν στα χέρια και λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος ήταν στο μπάνιο, άκουσε πυροβολισμό και τα ουρλιαχτά της μάνας του, βγήκε με το πιστόλι στο χέρι και έγινε ό,τι έγινε.

Επιπλέον, προφορικά, με βάση την κατάθεση αστυνομικού την οποία επικαλείται το Cretalive, η περιγραφή των γεγονότων διαφοροποιείται από μέρους του 29χρονου σε κάποια σημεία: Φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στη μέση του δρόμου, μπήκε και πάλι στο σπίτι, πήρε το όπλο, βγήκε έξω, πυροβόλησε τον Ξυλούρη και αφού “άδειασε” το πιστόλι, άρχισε και να χτυπάει τον ενδεχομένως νεκρό 30χρονο κτηνοτρόφο.

Click4more: Ανώγεια – Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

Όλα τα παραπάνω, ίσως να εξηγούν γιατί αυτόπτες μάρτυρες του διπλού φονικού στα Ανώγεια εμφανίζονται απρόθυμοι να καταθέσουν στις Αρχές για το τι ακριβώς συνέβη.

Στο μεταξύ, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τις βαλλιστικές εξετάσεις από τις σφαίρες που έπληξαν τον 63χρονο και τον 30χρονο, αφαιρώντας τους τις ζωές.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (06.05.2020) στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου όπου θα οδηγηθεί εκ νέου για να απολογηθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή ο 29χρονος γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και πατέρα δύο μικρών παιδιών, Γιώργου Ξυλούρη.

Με πληροφορίες από cretalive.gr.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις