Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αντιτρομοκρατική: Ετοίμαζαν χτύπημα – Μια ληστεία έφερε συλλήψεις και μεγάλη επιχείρηση

Αντιτρομοκρατική: Ετοίμαζαν χτύπημα – Μια ληστεία έφερε συλλήψεις και μεγάλη επιχείρηση
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Από ληστεία στον Χολαργό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
«Μίλησε» η βαλλιστική για τα όπλα που κατασχέθηκαν.
Κοντά στο σημείο της ληστείας η «γιάφκα» όπου βρέθηκαν τα περισσότερα όπλα.
Στην ίδια επιχείρηση με Ρούμπα και Μαζιώτη είχε συλληφθεί ο 41χρονος που κρατείται.
Αναζητείται 46χρονος που είχε κατηγορηθεί για περιφερειακή σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Χτύπημα με άγνωστο στόχο φαίνεται πως ετοίμαζαν οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, που ξεκίνησε από χθες και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (09.11.2019), ανακοινώθηκε ότι η Αντιτρομοκρατική έχει συλλάβει τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν, έκανε 15 προσαγωγές και έρευνες σε 13 σπίτια, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα… ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ και εκρηκτικά. Ένα από τα όπλα που βρέθηκαν είναι της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού!

Click4more: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική! Τρεις συλλήψεις – Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από μια ληστεία που έγινε το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό. Εκεί, ο τραυματισμός ενός από τους ληστές και τα λάθη που έκαναν, προκάλεσαν τις εξελίξεις.

Η επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία είχε δυο φορές πυροβολήσει κατά δυο αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, είχε επιτεθεί με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία (απέναντι από τη Βουλή) στις 10 Νοεμβρίου 2016 όπου είχε τραυματιστεί αστυνομικός, λίγες μέρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ είχε κάνει και χτύπημα στην πρεσβεία του Μεξικού.

Τα λάθη που πρόδωσαν τους τρομοκράτες

Βράδυ της 21η Οκτωβρίου, δυο ληστές βρέθηκαν σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό. Ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Όμως εκεί πήγαν όλα λάθος και μια σειρά από «ατυχίες», τους «πρόδωσαν» και ουσιαστικά έδωσαν το έναυσμα για την επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε συλληφθεί και το 2010 στην ίδια επιχείρηση με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018

Κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Χολαργό, το καλάσνικοφ των δραστών φαίνεται πως εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε τον έναν απ’ αυτούς. Πάνω στον κάλυκα είχε μείνει αίμα και από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε πως το DNA ανήκει σε άνθρωπο που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 46χρονο σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες που «κορυφώθηκαν» τις τελευταίες ώρες. Κοντά στο σημείο της ληστείας στο Χολαργό, όπως αποκαλύπτεται, έμενε ο ένας από τους ύποπτους τρομοκράτες. Στο σπίτι αυτό, επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 57, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των όπλων που βρήκε και κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική. Ανάμεσα σε αυτό και το καλάσνικοφ της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Click4more: Χολαργός: «Οι ληστές πυροβόλησαν την πόρτα» – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Άλλη μια έρευνα σε σπίτι υπόπτου είναι αυτή που έγινε σήμερα Σάββατο (09.11.2019) σε διαμέρισμα στο Λόφο του Στρέφη. Στο σπίτι αυτό φαίνεται πως έμενε ο 46χρονος σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να έχει σχέση με κτίριο υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για περιφερειακή συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Βρέθηκε το καλάσνικοφ της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική, ήρθαν στο φως και τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική. Σύμφωνα με αυτά, στη γιάφκα στο Χολαργό βρέθηκαν το καλάσνικοφ από τη ληστεία στο Χολαργό αλλά και το καλάσνικοφ «σφραγίδα» της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, το οποί είχε χρησιμοποιηθεί σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Click4more: Μητσοτάκης: Θα τελειώσουμε οριστικά με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας

Στο διαμέρισμα επί της 17ης Νοεμβρίου 57 στον Χολαργό, βρέθηκε και κατασχέθηκε το καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους οι ληστές στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Επίσης, ακόμη ένα από τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν ταυτοποιήθηκε ως είναι εκείνο με το οποίο τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας έκαναν τις παρακάτω τρομοκρατικές επιθέσεις:

Πυροβόλησαν ανήμερα των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου 2014 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβόλησαν στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 2016

Πυροβόλησαν στις 10 Ιανουαρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό

Είχαν πυροβολήσει στις 6 Νοεμβρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι συλληφθέντες

Δυο άνδρες και μια γυναίκα έχουν συλληφθεί, άλλος ένας καταζητείται. Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες είχε συλληφθεί και το 2010, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας“, είχε καταδικαστεί και είχε αποφυλακιστεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2018.

Συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ένας 45χρονος και μια 39χρονη. Ο 41χρονος και ο 45χρονος κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 41χρονος που είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης.

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2018, με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, είχε αποφυλακιστεί υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (3 χρόνια, 6 μήνες και 26 μέρες), σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε χρόνια από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

  1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
  2. Ένα υποπολυβόλο
  3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  4. Δύο πυροβόλα πιστόλια
  5. Τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  6. Έξι κοινοί πυροκροτητές
  7. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  8. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  9. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  10. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  11. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  12. Τρία σώματα χειροβομβίδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις