Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απέναντι σε έναν σκληρό εισαγγελέα το μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Απέναντι σε έναν σκληρό εισαγγελέα το μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Ενώπιον ενός πολύ σκληρού εισαγγελέα βρέθηκε η νεαρή Ελληνίδα που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Ο εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου για το μοντέλο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

«Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά», είπε ο εισαγγελέας. «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Υποστήριξε ακόμα ο εισαγγελέας ότι η νεαρή Ελληνίδα γνώριζε ότι είχε ναρκωτικά στην κατοχή της.

Το μοντέλο κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνη τον Νοέμβριο του 2017. Δήλωσε αθώα. Σημειώνεται ότι δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της οκτώ μάρτυρες. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα και θα κρατήσει συνολικά επτά ημέρες με προεδρεύουσα την Εστερ Το Λι Πινγκ. Στο Χονγκ Κονγκ το αδίκημα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών τιμωρείται με ισόβια αλλά και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Με πληροφορίες από: South China Morning Post

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις