Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απόδραση από το Μεταγωγών: Έπιασαν και τρίτο δραπέτη

Απόδραση από το Μεταγωγών: Έπιασαν και τρίτο δραπέτη
Φωτογραφία InTime News

Ακόμη ένας από τους δραπέτες του Μεταγωγών συνελήφθη, την Παρασκευή (06.06.2019) το μεσημέρι, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Πλέον καταζητείται μόνο ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν αποδράσει την περασμένη Δευτέρα, τα ξημερώματα από το κτίριο της Πέτρου Ράλλη.

Η σύλληψη του τρίτου δραπέτη του Μεταγωγών έγινε στη Νέα Σμύρνη αφού οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορία που έφτασε στο τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Η πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια ανέφερε ότι ο καταζητούμενος (ένας από τους διαρρήκτες του σπιτιού του Λευτέρη Πανταζή) επρόκειτο να διαρρήξει διαμέρισμα στην οδό Βρυούλων στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, αποφασίστηκε να του στήσουν… καρτέρι.

Ο 35χρονος ήταν άοπλος και κυκλοφορούσε με αλλαγμένα τα χαρακτηριστικά του (είχε αφήσει μούσι και φορούσε καπέλο) προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουν.

Πλέον, ο μόνος που δεν έχει συλληφθεί από τους τέσσερις δραπέτες είναι και ο πιο επικίνδυνος. Πρόκειται για τον επονομαζόμενο “Τίτι”, τον καταδικασμένο σε ισόβια για τη δολοφονία ενός σεφ στην Καισαριανή το 2012.

Την περασμένη Δευτέρα (03.06.2019) τα ξημερώματα, με κινηματογραφικό τρόπο, τέσσερις Αλβανοί κακοκοιοί είχαν δραπετεύσει από τη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Λίγη ώρα μετά την απόδρασή τους, είχε συλληφθεί ο πρώτος από τους δραπέτες, στην περιοχή του Ρέντη και ο δεύτερος το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο

Το σχέδιο της… μεγάλης φυγής

Οι τέσσερις δραπέτες κρατούνταν σε κελί του δευτέρου ορόφου στο Μεταγωγών, περιμένοντας την μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές, καθώς όλοι τους είχαν πάρει μέρος στον αιματηρό καυγά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με έναν ομογενή κρατούμενο νεκρό.

Το σχέδιο απόδρασης τέθηκε σε εφαρμογή όταν ο ένας από αυτούς έπεσε στο δάπεδο παριστάνοντας τον βαριά άρρωστο, με αποτέλεσμα δυο αστυνομικοί φρουροί να μπουν στο κελί άοπλοι, όπως προβλέπεται  από τον κανονισμό, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό.

Με το που μπήκαν στο κελί οι δυο αστυνομικοί, οι κρατούμενοι εμφάνισαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τα κόλλησαν στο λαιμό τους, υποχρεώνοντας τους να τους δώσουν τα κλειδιά του κρατητηρίου.

Άρπαξαν τα κινητά των αστυνομικών, τους έδεσαν μέσα στο κελί και τους φίμωσαν και στη συνέχεια τους πήραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια από το ντουλαπάκι.

Οι κακοποιοί κατέβηκαν στο ισόγειο ανενόχλητοι, κρατώντας στα χέρια τους τα πιστόλια των δυο αστυνομικών και βγήκαν στο προαύλιο όπου ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια αστυνομικό της ομάδας Μεταγωγών, η οποία εκείνη την στιγμή περιπολούσε με όχημα στο προαύλιο του κτιρίου.

Χωρίς να αιφνιδιαστούν προέταξαν τα όπλα τους και την ακινητοποίησαν, χωρίς αυτή να προλάβει να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Η έξυπνη κίνηση του φρουρού

Οι δραπέτες άρπαξαν το περιπολικό, κρατώντας όμηρο την αστυνομικό και κατευθύνθηκαν στην κεντρική πύλη, που επίσης φρουρείται από ένοπλο αστυνομικό.

Και σε αυτή την περίπτωση ο αστυνομικός αιφνιδιάστηκε προς στιγμήν, καθώς οι δραπέτες με προτεταμένα τα όπλα τους τον ακινητοποίησαν, τον απείλησαν και του ζήτησαν να ανοίξει την κεντρική πύλη προκειμένου να διαφύγουν από το Μεταγωγών με το περιπολικό.

Σε αυτή την φάση ο αστυνομικός λειτούργησε με ψυχραιμία και κυρίως με εξυπνάδα, λέγοντας στους δραπέτες πως η κεντρική πύλη έχει χαλάσει και λειτουργεί μόνο η πόρτα για τους πεζούς.

Έτσι οι δραπέτες πείστηκαν να εγκαταλείψουν στο σημείο το περιπολικό και να φύγουν πεζοί από το προαύλιο του Μεταγωγών. Ο αστυνομικός της πύλης επιχείρησε να τους καταδιώξει,  όμως οι  κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον του, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις