Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για την “Καμόρα” των Ρομά! Οι αστυνομικοί “ντύθηκαν” οικοδόμοι για να τους πιάσουν

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Βασιλική χλιδή, χρυσές κρεβατοκάμαρες και το “Μερσέντες” μέσα στο σαλόνι δίπλα στην τηλεόραση, είναι ορισμένα από τα μικρά μυστικά, όσο και τραγελαφικά, της “Καμόρα” των Ρομά, που είχε στήσει ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Άνω Λιόσια, με πάνω από 100 πελάτες ημερησίως.

Μάλιστα η οικογένεια που είχε στήσει το κύκλωμα στα πρότυπα της σικελικής “Καμόρα”, είχε γεμίσει την περιοχή με κάμερες, προκειμένου να αποφεύγουν δυσάρεστες… συναντήσεις, ενώ και έξω από την έπαυλη, στην οποία ζούσαν, στην οδό Θηρεσίας, είχαν επίσης τοποθετήσει κάμερες, προκειμένου να εποπτεύουν επαρκώς το χώρο.
Για το λόγο αυτό, οι παρακολουθήσεις των κακοποιών ήταν ιδιαιτέρως δύσκολες για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Βέβαια, επειδή το “καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι”, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, οι αστυνομικοί εντόπισαν απέναντι από την έπαυλη των Ρομά ένα γιαπί, όπου είχαν σταματήσει οι εργασίες και αμέσως έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Με τα πηλοφόρια ανά χείρας, το μυστρί και τον κασμά, οι αστυνομικοί ντυμένοι με φόρμες εργασίας, έπιασαν “δουλειά” στο γιαπί, παρακολουθώντας, όμως, διακριτικά και κινηματογραφώντας προσεκτικά ολόκληρη την δραστηριότητα της “Καμόρα”.
Μάλιστα οι αστυνομικοί, με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας των Ρομά, κυκλοφορούσε με ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας “Μερσέντες”, το οποίο όταν έφθανε στο σπίτι δεν το άφηνε στην πυλωτή της έπαυλης, αλλά με ασανσέρ που είχε κατασκευάσει το ανέβαζε στο πρώτο όροφο και το στάθμευε στο…σαλόνι του σπιτιού, δίπλα στην τηλεόραση των 50 ιντσών.

Σε καθημερινή βάση, η σπείρα διακινούσε ποσότητες χασίς, ναρκωτικών και ηρωίνης σε πάνω από 100 άτομα, που αποτελούσαν το σταθερό τους πελατολόγιο, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Άλλωστε, η δράση της σπείρας, που είχε οικογενειακό χαρακτήρα, ήταν σε τέτοιο βαθμό διαρθρωμένη, ώστε εκπαίδευαν ακόμα και ανήλικα μέλη της συμμορίας σε μεθόδους “ακίνδυνης διακίνησης ναρκωτικών”, προκειμένου να μην τους εντοπίζουν οι Αρχές.

Όσο για την εξάρθρωση της σπείρας, η μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, άρχισε έπειτα από 800 καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, μέσα σε διάστημα ενός έτους, όπου διαμαρτύρονταν στις οικίες αστυνομικές αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης της “Καμόρας” των Ρομά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ/ Πηγή φωτογραφιών: astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε