Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απολογία Γερμενή στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις της προέδρου

Απολογία Γερμενή στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις της προέδρου

Σε υψηλούς τόνους απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας ο πρώην βουλευτής και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αρκετές φορές οι τόνοι ανέβηκαν με την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καθώς ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιδρούσε στις ερωτήσεις που του έκαναν και απευθυνόμενος στο Δικαστήριο έλεγε, μεταξύ άλλων, «έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Πρόεδρος του Δικαστηρίου να του επισημάνει «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου», ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του, του είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Γερμενής, έκανε λόγο για “πολιτική δίωξη” και υποστήριξε πως το παραπεμπτικό βούλευμα αποτελεί ένα “μύθο” προκειμένου να διαλύσει η Νέα Δημοκρατία τη Χρυσή Αυγή με εντολή Σαμαρά.

«Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» ανέφερε ο κατηγορούμενος ο οποίος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019 ωστόσο δε θέλησε να εξηγήσει τους λόγους στην απολογία του, αρκούμενος να αναφερθεί απλά σε προσωπικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν και τα όσα είπε ο πρώην βουλευτής για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, κάνοντας λόγο για έναν “ηλίθιο” ο οποίος έκανε αυτό “που δεν έπρεπε” και έστειλε το κόμμα στα κάτεργα.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Σχετικά με την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχή δήλωση που δημιούργησε αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις