Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρωμα γυναίκας στην ΟΛΑ – Τι είδε στις κάμερες η αντιτρομοκρατική

ΟΛΑ

Στο ερευνητικό “μικροσκόπιο” της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει τουλάχιστον 6 άτομα, ανάμεσα τους και μια γυναίκα.

Αυτά τα άτομα φέρονται να αποτελούν την ένοπλη οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, που πρόσφατα χτύπησε με εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Πρόκειται για τα άτομα που έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες και βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, από τις -κατά καιρούς- επιθέσεις της “ΟΛΑ” και -κυρίως- από την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, αλλά και στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 12 Δεκεμβρίου του 2014.

Από αυτές τις δυο επιθέσεις, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, όπου απεικονίζονται πέντε άνδρες και μια γυναίκα να πυροβολούν με καλάσνικοφ, τόσο την κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι, όσο και στην ενέργεια εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Μάλιστα εκείνο το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου του 2014, έβρεχε καταρρακτωδώς και απέναντι από την πρεσβεία σταμάτησε ένα βανάκι, από το οποίο κατέβηκε πρώτα μια γυναικεία μορφή κρατώντας Καλάσνικοφ. Την ακολουθούν άλλα 4 άτομα, συν τον οδηγό του κλειστού βαν, ο οποίος παραμένει στην θέση του έτοιμος για την διαφύυγή των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Παράλληλα, ουδείς μπορεί στο Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο να παραβλέψει το γεγονός πως σημαντικές επιθέσεις της “ΟΛΑ” έχουν σημειωθεί μήνα Δεκέμβριο, όπως άλλωστε και η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο. Ίσως να πρόκειται για κάποια σημειολογική ημερομηνία για τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης ή απλά να αποτελεί κάποια σύμπτωση.

Τα οχήματα διαφυγής

Επίσης, όσον αφορά στα οχήματα διαφυγής της οργάνωσης, στις πρώτες της επιθέσεις (στα γραφεία της Ν.Δ. στην Λ. Συγγρού, στην επίθεση στον Γερμανό Πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ), οι ένοπλοι δεν είχαν αφήσει πίσω τους τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για τις συγκεκριμένες ενέργειες, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη, DNA και αποτυπώματα.

Όμως το Μάιο του 2017 τα δεδομένα αλλάζουν και έπειτα από την βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της “Eurobank”, στην οδό Σανταρόζα, τα δυο μέλη της οργάνωσης καίνε την μοτοσυκλέτα διαφυγής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το ίδιο συνέβη και μετά την επίθεση στο Εφετείο, όταν οι τέσσερις τρομοκράτες διέφυγαν από το σημείο, αφού πρώτα είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού φρουρού που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Μέσα τρία λεπτά, από τα στενά του Γκύζη κατάφεραν να “βγουν” στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα πίσω από το Πολυτεχνείο, όπου και έκαψαν το κλειστό βανάκι που χρησιμοποίησαν για την βομβιστική επίθεση.

Οι “αλλαγές” στην πρακτική τους

Αν μη τι άλλο, αυτές οι “αλλαγές” στην πρακτική αλλά και το γεγονός πως το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι καθαρό, δείχνουν ίσως την είσοδο στους κόλπους της οργάνωσης ατόμων που έχουν άλλα δεδομένα στην πρακτική τους, τα οποία προσομοιάζουν με τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν ένοπλες οργανώσεις την δεκαετία του ’80 και του ’90.

Το πλέον ξεκάθαρο δεδομένο για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο που συνδέει το παρόν με το παρελθόν, είναι το γεγονός πως το βανάκι είχε κλαπεί το 2015 και χρησιμοποιήθηκε το 2017, φέροντας μάλιστα πλαστογραφημένους αριθμούς κυκλοφορίας από παρόμοιο όχημα. Μια πρακτική που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τόσο από την “17.Ν”, όσο και από τον “ΕΛΑ”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις