Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΤ Ομονοίας: Ανήλικοι… μπαχαλάκηδες “απογύμνωσαν” τον “ΠΕΡΣΕΑ”! Έτρεχαν να σωθούν οι αστυνομικοί

ΑΤ Ομονοίας: Ανήλικοι… μπαχαλάκηδες “απογύμνωσαν” τον “ΠΕΡΣΕΑ”! Έτρεχαν να σωθούν οι αστυνομικοί

– “Σμπαράλια” έκαναν οι άγνωστοι που επιτέθηκαν στο ΑΤ Ομονοίας το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε πρεμιέρα “φιάσκο”!
– Χαμηλότατος ο… μέσος όρος ηλικίας των κουκουλοφόρων – “Βλέπουν” τους γνωστούς – αγνώστους των Εξαρχείων οι αστυνομικοί
– Πώς κατάφεραν να προσεγγίσουν το αστυνομικό Τμήμα “κάτω από την μύτη” της κρατικής Ασφάλειας
– Αναλυτικά το σχέδιο δράσης που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους σχεδιασμούς της αστυνομίας στην “καρδιά” της πρωτεύουσας

“Στάχτη και αποκαΐδια” έκαναν την… πρεμιέρα του σχεδίου Αστυνομεύσεις “ΠΕΡΣΕΑΣ” περίπου 60 νεαροί κουκουλοφόροι, οι οποίοι λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, 15.10.2018, πυρπόλησαν το ΑΤ Ομονοίας, με τους Αστυνομικούς του Τμήματος να παραμένουν θεατές στην σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν.

Η ομάδα των περίπου 60 ατόμων έδρασε αστραπιαία και με σχέδιο, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ΑΤ Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έτρεχαν αλλόφρονες να προφυλαχθούν από τις μολότοφ και τις πέτρες που εξαπέλυσαν εναντίον του ΑΤ Ομονοίας οι κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Ασφάλειας γύρω από την επίθεση, για την οποία έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, στρέφονται σε συγκεκριμένη ομάδα “μπαχαλάκηδων” των Εξαρχείων, οι οποίοι συχνά – πυκνά στην συγκεκριμένη περιοχή δημιουργούν επεισόδια σε βάρος αστυνομικών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ήδη έχουν στα χέρια τους στοιχεία που θέλουν τους περισσότερους από τους κουκουλοφόρους να είναι ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, ανάμεσά τους ανήλικοι αλλά και αλλοδαποί.

Γεγονός πάντως είναι πως αυτοί οι νεαροί έκαναν σκόνη το νέο δόγμα αστυνόμευσης που παρουσίασαν την Δευτέρα με υπερηφάνεια, τόσο η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, καθώς οι επιτιθέμενοι έδρασαν βάση σχεδίου, “παρακάμπτοντας” με έντεχνο τρόπο του “παρατηρητές” της Κρατικής Ασφάλειας, που βρίσκονται νυχθημερόν ακροβολισμένοι πέριξ των Εξαρχείων.

Αυτό ήταν το… σύστημα της επίθεσης στο ΑΤ Ομονοίας

Οι επιτιθέμενοι είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες, οπλισμένοι όλοι τους με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ρόπαλα, ακόμα και με πτυσσόμενα γκλοπ και έφθασαν σταδιακά στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στην συμβολή με την οδό Βερανζέρου.

Εκεί πυρπόλησαν αρχικά ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ, που θα χρησιμοποιούνταν για τους αστυνομικούς που θα αναλάμβαναν τις βραδυνές πεζές περιπολίες του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, ενώ στην συνέχεια με μια αιφνιδιαστική κίνηση έφθασαν έξω από το Α/Τ Ομονοίας.

Click4more: Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομονοίας: «Σήμερα θα πεθάνετε» φώναζαν οι δράστες!

Εκεί άρχισαν να ρίχνουν “βροχή” τις βόμβες μολότοφ, ακόμα και στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα κρατητήρια του Τμήματος, με κίνδυνο να υποστούν βλάβες οι κρατούμενοι.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε το newsit.gr από την στιγμή της επίθεσης

Εκείνη την ώρα μέσα στο Τμήμα βρίσκονταν 16 αστυνομικοί οι οποίοι δεν αντέδρασαν, ενώ 4 από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, οι δυο με αναπνευστικά προβλήματα από την φωτιά που εκδηλώθηκε από τις εμπρηστικές βόμβες, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια από τις πέτρες που έριχναν οι κουκουλοφόροι.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις