Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου προτείνει η εισαγγελέας!

Αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου προτείνει η εισαγγελέας!

Την αθώωση του άλλοτε «στρατηγού της Χαριλάου Τρικούπη», Θεόδωρου Τσουκάτου, στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η δίκη αφορά την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά τόνισε πως από πουθενά δεν προέκυψε ότι τα λεφτά μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήρε το 1 εκατομμύριο μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Ωστόσο επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η κ. Σκεπαρνιά πρότεινε την αθώωσή του όπως και των παρένθετων προσώπων που μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θεόδωρου Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις