Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που “έσπρωχναν” ναρκωτικά στο Μεταξουργείο (pics, video)

ναρκωτικά

Τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και βίντεο από τους κακοποιούς που διακινούσαν ναρκωτικά στο Μεταξουργείο έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο Μεταξουργείο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, στις 3 Νοεμβρίου στην περιοχή, οκτώ αλλοδαποί, μέλη της σπείρας.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και έξι αλλοδαποί που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Επιπλέον, συνυποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για παράβαση του “Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 12.095 ευρώ, 264 γραμμάρια κάνναβης, τέσσερα γραμμάρια ηρωίνης, 15 κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Δείτε εδώ τα μέλη της σπείρας του Μεταξουργείου

Μεταξουργείο: Πώς δρούσε η σπείρα

Η διακίνηση πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού. Οι ναρκωτικές ουσίες κρύβονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε:

Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη – κοκαΐνη και κάνναβη.

Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές – τσιλιαδόρους και ταμίες.

Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ» παρατηρούσε την κίνηση των αστυνομικών, ενημερώνοντας παράλληλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. έναντι 5 ευρώ η κάθε μία.

Η κάνναβη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. έναντι 5 έως 10 ευρώ η κάθε μία.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις