Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτή είναι η φιάλη και η βαλίτσα που σήμαναν συναγερμό στη Μονή Πετράκη (pics)

Αυτή είναι η φιάλη και η βαλίτσα που σήμαναν συναγερμό στη Μονή Πετράκη (pics)

Το γρίφο του ποιος και γιατί άφησε στη Μονή Πετράκη μια φιάλη υγραερίου και μια άδεια βαλίτσα προσπαθούν να λύσουν οι αρχές.

Ο συναγερμός στη Μονή Πετράκη, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, σήμανε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Η ενημέρωση πως εντοπίστηκαν μια μαύρη βαλίτσα και μια φιάλη υγραερίου, απ’ αυτές που χρησιμοποιούνται στα μπάρμπεκιου, προκάλεσε αναστάτωση.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα βρέθηκαν στη Μονή Πετράκη

Αμέσως μόλις εντοπίστηκαν η βαλίτσα και η φιάλη, στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο των ΤΕΕΜ, ενώ ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική.

Η άδεια βαλίτσα αλλά και μια φιάλη υγραερίου, με ενσωματωμένο το σωλήνα τροφοδοσίας αλλά χωρίς να συνδέεται με κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκαν από άνδρες της ασφάλειας κι έναν ιερέα μέσα στον περίβολο της Μονής Πετράκη.

Αστυνομικοί και άνδρες των ΤΕΕΜ που εξέτασαν τα δυο αντικείμενα ανακάλυψαν πως στο στόμιο του σωλήνα τροφοδοσίας που ήταν πάνω στη φιάλη υπήρχαν σημάδια καύσης.

Εκείνο που απασχολεί την Αντιτρομοκρατική είναι αν κάποιος επιχείρησε να βάλει φωτιά στη φιάλη υγραερίου για να προκαλέσει έκρηξη στη Μονή Πετράκη ή αν τα σημάδια καύσης είναι από τη χρήση της φιάλης.

Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την τοποθέτηση της άδειας βαλίτσας και της φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη να βρίσκεται η οργάνωση “Εικονοκλαστική Σέχτα”, η οποία στις 27 Δεκεμβρίου 2018 είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις