Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι ληστές του Φιλοπάππου: Αρνούνται ότι δολοφόνησαν τον Νικόλα Μουστάκα

Αυτοί είναι οι ληστές του Φιλοπάππου: Αρνούνται ότι δολοφόνησαν τον Νικόλα Μουστάκα
Αριστερά στη φωτογραφία δυο από τους συλληφθέντες και δεξιά ο άτυχος 25χρονος Νικόλας Μουστάκας

– Σεσημασμένοι οι τρεις ληστές που συνελήφθησαν για το θάνατο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο
– Αποτυπώματα και γενετικό υλικό σε σπασμένο μπουκάλι οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη τους
– Αναγνώρισε έναν από τους Πακιστανούς, τον άνδρα που την κρατούσε και έψαχνε την τσάντα της
– «Τον απειλήσαμε με μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι, δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε» είπαν στις καταθέσεις τους

Πέραν πάσης αμφιβολίας αναγνώρισε τον έναν από τους δράστες της ληστείας στου Φιλοπάππου η σύντροφος του άτυχου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα. Οι τρεις, δυο Πακιστανοί κι ένας Ιρανός, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Πέμπτη (23.08.2018) και αφού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και ανακρίθηκαν επί ώρες, ομολόγησαν πως είναι οι δράστες της ληστείας που κατέληξε στο θάνατο του 25χρονου.

Ο 25χρονος και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τρεις ληστές τον Δεκαπενταύγουστο ενώ βρίσκονταν στο λόφο του Φιλοπάππου. Οι τρεις δράστες δρούσαν στην περιοχή, ληστεύοντας ανυποψίαστους πολίτες. Ήταν όλοι τους σεσημασμένοι και έτσι η αστυνομία κατάφερε να φτάσει τα ίχνη και τη σύλληψη τους.

Σε ένα από τα σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν στον τόπο όπου γράφτηκε η τραγωδία, υπήρχαν αποτυπώματα και DNA των δραστών. Από τη στιγμή που έγινε η ταυτοποίηση, όλα πήραν το δρόμο τους. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό πως δυο Πακιστανοί, ο ένας εκ των οποίων ανήλικος, συνελήφθησαν στην Ειδομένη ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την Ελλάδα. Και φυσικά να ξεφύγουν από τις αρχές. Ακολούθησε η προσαγωγή ενός Ιρανού, που παρέμεινε στην Αθήνα ίσως πιστεύοντας πως δεν μπορούσαν να τον βρουν οι αστυνομικοί.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για να ανακριθούν. Εκεί κλήθηκε και η 23χρονη σύντροφος του Νικόλα Μουστάκα, η νεαρή από την Πορτογαλία που εργάζεται στη χώρα μας. Η νεαρή κοπέλα αναγνώρισε πέραν πάσης αμφιβολίας τον έναν από τους δράστες, ένα από τους Πακιστανούς. Είναι ο άνδρας που έψαξε την τσάντα της για να τη ληστέψει.

Τις πρώτες μέρες των ερευνών, από τις φωτογραφίες που της είχαν δείξει οι αστυνομικοί, η 23χρονη κοπέλα είχε αναγνωρίσει αλλά με επιφυλάξεις τον έναν από τους δράστες. Αυτές οι επιφυλάξεις εξαφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης όταν τους είδε μέσα από το ειδικό τζάμι στην Ασφάλεια. Αναγνώρισε επίσης τους άλλους δυο.

Ομολογία για τη ληστεία στου Φιλοπάππου

Και οι τρεις ύποπτοι, μετά την πολύωρη ανάκρισή τους στη ΓΑΔΑ, ομολόγησαν για τη ληστεία. Αρνήθηκαν όμως ότι δολοφόνησαν τον Νικόλα Μουστάκα μπροστά στα μάτια της 23χρονης συντρόφου του.

Η ανάκρισή τους ήταν πολύωρη. Κατά τη διάρκειά της, «έσπασαν» και οι τρεις. Πρώτα ο ένας, μετά οι υπόλοιποι. «Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις δράστες κατά την ανάκρισή τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του.

Οι δυο Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί – Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Προσπάθησαν να διαφύγουν μετά το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Μετά από συντονισμένες έρευνες, η αστυνομία φαίνεται ότι έφτασε στην άκρη του νήματος για να βρει εκείνους που ευθύνονται για το θάνατο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, του 25χρονου που σπούδαζε στη Γλασκώβη και είχε έχει διακοπές στην Ελλάδα για να περάσει χρόνο με την 23χρονη φίλη του που εργάζεται στη χώρα μας.

Λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Νικόλας Μουστάκας – Φωτογραφία Eurokinissi

Το βράδυ της Πέμπτης (23.08.2018) έγινε γνωστό ότι η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει, να εντοπίσει και να προσαγάγει στη ΓΑΔΑ τρεις υπόπτους.

Οι Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα, ενώ ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις απενεργοποίησαν τα κινητά τους μετά το θάνατο του 25χρονου.

Φωτογραφία Eurokinissi

Οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα. Στις 14:00 στην Ασφάλεια θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την αστυνομία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις