Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

C4i: Το κρύο στο Εφετείο “διέκοψε” τη δίκη

C4i: Το κρύο στο Εφετείο “διέκοψε” τη δίκη

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στο Εφετείο της Αθήνας διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i.

Το κρύο που επικρατούσε στην αίθουσα οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης του C4i για τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Εάν και η έδρα αναζήτησε την ύπαρξη άλλης αίθουσας για να συνεχιστεί η διαδικασία, εντούτοις τέτοια δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να μην συνεχιστεί η διαδικασία. Συνήγοροι και ακροατήριο, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ζήτησε την αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την πολιτική αγωγή. Ο κ. Σοφός επικαλέστηκε την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία- η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων στην επόμενη συνεδρίαση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις