Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Combat 18: Ποινική δίωξη σε βάρος των 11 συλληφθέντων – Αρνείται τις κατηγορίες ο γνωστός δικηγόρος

Combat 18: Ποινική δίωξη σε βάρος των 11 συλληφθέντων – Αρνείται τις κατηγορίες ο γνωστός δικηγόρος
Φωτογραφία Eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας σε βάρος των 11 συλληφθέντων – μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas, για την υπόθεση των επιθέσεων σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Επτά εξ αυτών βαρύνονται με κατηγορίες που αφορούν την διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Επιπλέον, κατά περίπτωση σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του
εμπρησμού, της έκρηξης, της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών και της παράνομης οπλοκατοχής. Οι 11 συλληφθέντες δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής και η ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση πρόκειται να αξιολογηθεί από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν.

Παράλληλα, ο 30χρονος δικηγόρος που φέρεται να έχει ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή στην υπόθεση φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως τις κατηγορίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, όμως ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν ό,τι είπαν στην αστυνομία.

Combat 18: Δείτε φωτογραφίες

Φωτογραφίες από Eurokinissi, newsit.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις