Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Combat 18: Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι – Αποκαλύψεις του “αρχηγού” – “Ο ‘Τσαμπανίκας’ με απειλούσε”

Combat 18
Φωτογραφία Eurokinissi

– Τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την νεοναζιστική οργάνωση Combat 18
– Φώναζαν το σύνθημα “Οχι φυλακές για τους εθνικιστές”
– Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός δικηγόρος Πειραιά

Φωνάζοντας το σύνθημα “Οχι φυλακές για τους εθνικιστές” αποχώρησαν από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές. Οι τέσσερις εκ των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση της Combat 18 Hellas, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας.
Πρόκειται για τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, έναν 35χρονο κι έναν 45χρονο και έναν 22χρονο. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος Πειραιά, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η απολογία του δικηγόρου

“Στις συνομιλίες μου έδινα νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο μου που ήταν πελάτης μου”, φέρεται να ειπε στην απολογία του ο δικηγόρος. Αντίθετα, οι τέσσερις που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ομολόγησαν επιμέρους πράξεις, αρνήθηκαν, ωστόσο, ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία του “αρχηγού”

Ο 35χρονος, κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε απολογούμενος ότι είχε το ρόλο του αρχηγού. Από την πλευρά του ο 35χρονος, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε δύο επιθέσεις και ζήτησε συγγνώμη. Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε: “Ο «Τσαμπανίκας» με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης.

Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον «Τσαμπανίκα» και δη υπό το καθεστώς τρόμου. Ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).

Γκράφιτι και τουρκική σημαία

Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.

Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο.”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις