Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Δάφνη: Προφυλακιστέος ο 52χρονος – Ισχυρίζεται προκλητικά ότι έχει παλιότερο βίντεο που αποδεικνύει ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της φοιτήτριας!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Διορίστηκε δικηγόρος από το κράτος για τον υπερασπιστεί
– Ισχυρίζονται ότι έχουν οπτικό υλικό από την φοιτήτρια σε προγενέστερο χρόνο
– Θα ζητήσει να εξεταστεί από πραγματογνώμονα για να προσδιοριστεί το ποσοστό της αναπηρίας του
– Τις κάμερες τις είχε στο σπίτι του για να κινείται όπως λέει με την βοήθεια της τεχνολογίας!
– Ο 52χρονος δεν θέλησε να πει το παραμικρό
– Αρνήθηκε να απαντήσει εάν έχει μετανιώσει ή εάν ζητάει συγνώμη από την 20χρονη

 

Στη φυλακή οδηγείται ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, για τον βιασμό και τα βασανιστήρια σε βάρος 20χρονης φοιτήτριας, σ’ ένα υπόγειο στην περιοχή της Δάφνης.

Αμίλητος ήταν σήμερα ο 52χρονος μπαίνοντας και βγαίνοντας από τον ανακριτή. Ωστόσο ο δικηγόρος που ορίστηκε αυτεπάγγελτα είπε πολλά. Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο 52χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ακόμη και στις ρωτήσεις εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του ή εάν επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη από την 20χρονη φοιτήτρια ο 52χρονος αρνήθηκε να πει το παραμικρό.

Όμως, ο Ελευθέριος Ειρηνάκης, δικηγόρος που διορίστηκε για την υπεράσπιση του βιαστή της δράσης, σε δηλώσεις του στο Newsit.gr, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του και υποβλήθηκε αίτημα για παργματογνωμοσύνη.

Είπε ακόμα ότι “Επειδη το ατύχημα με τα μάτια του το έπαθε πρόσφατα, δεν ειναι εκ γενετής τυφλός, μπορεί να δημιουργήσει ενα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί με σκιές και με φως. Δεν ξεχωρίζει δηλαδή πρόσωπα, απλά σκιές”.  Για όσα ακούγονται για το μηχανάκι που είχε, ο δικηγόρος είπε ότι είχε παλιότερα μεγάλη μηχανή αλλά την έχει κρατήσει πλέον ως συλλεκτική.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κάμερες που είχε στο σπίτι του είπε ότι «Ήταν απλώς κάμερες που τις είχε για να κινείται με την βοήθεια της τεχνολογίας στον χώρο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το πως κινείται χωρις μπαστούνι ο δράστης, ο συνήγορος του ανέφερε πως κανονίζει το βήμα του ανάλογα με το πως κινούνται οι υπόλοιποι γύρω του. Αξίζει να σημειωθει πως ο δράστης δεν έχει προσκομίσει το ποιστοποιητικο απο τα ΚΕΠΑ, σύμφωνα με το οποιο βεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας του και το οποίο είχε αναρτήσει ο ίδιος στο facebook. Εντύπωση πάντως προκαλεί μια αποστροφή του δικηγόρου που ανέφερε ότι «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι ό,τι έχει γίνει έχει γίνει με την συναίνεση της κοπέλας. Και αυτό, από βίντεο παρελθόντος χρόνου αποδεικνύεται».

Σε ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας της 20χρονης εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράσταση της κοινωνίας και ζητούν διακριτικό χειρισμό.

Όλη η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».
 

Ο Κοντζιλέλος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμού κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).
Χθες, με διάταξη της Εισαγγελίας, επιτράπηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ώστε «αν υπάρχουν ομοειδή αδικήματα του δράστη, να αποκαλυφθούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο κατηγορούμενος βίασε και υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια την 20χρονη, κρατώντας την δεμένη και χτυπώντας την στο πρόσωπο. Η φοιτήτρια εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τις κακώσεις που φέρει στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ παράλληλα βρίσκεται υπό ψυχολογική υποστήριξη καθώς είναι σε κατάσταση σοκ, όπως και οι γονείς της.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος πως όσα συνέβησαν στο υπόγειο στην Δάφνη ήταν με την θέληση της φοιτήτριας. Μάλιστα δηλώνει, πως η κοπέλα βρέθηκε δεμένη από τους αστυνομικούς όταν εισέβαλαν στον χώρο του γιατί «αυτό ήταν το φετίχ της».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε