Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δείτε το “πολωνικό κλειδί” που χρησιμοποιούσαν οι “Ροζ Πάνθηρες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το γνωστό στον «επαγγελματικό κλάδο» των διαρρηκτών ανά την Ευρώπη» «Πολωνικό κλειδί», ένα μαγικό πασπαρτού που ανοίγει όλα τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν «immobilizer”, εισήγαγε στην χώρα μας η ομάδα των «Ροζ Πανθήρων» που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για μια μέθοδο που αρχικά είχε εφαρμοστή στην Γερμανία, από κλέφτες αυτοκινήτων και τελικά πέρασε στα χέρια των “Ροζ Πανθήρων”, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν εσχάτως και στην Ελλάδα, προκειμένου να κλέβουν αυτοκίνητα που στην συνέχεια χρησιμοποιούσαν για “πολιορκητικούς κριούς”, στα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο μάτι.

Το “Newsit” εξασφάλισε και δημοσιεύει την φωτογραφία του “πολωνικού κλειδιού” που είχε στην κατοχή της η νέα ομάδα των “Ροζ Πανθήρων” στην Ελλάδα, την οποία βέβαια εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, του οποίου οι αστυνομικοί έχουν εξελιχθεί στους μεγαλύτερους διώκτες πανευρωπαϊκά, της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης.

Άλλωστε την τελευταία πενταετία το συγκεκριμένο Τμήμα έχει καταφέρει να εξαρθρώσει συνολικά τρεις ηγετικές ομάδες των “Ροζ Πανθήρων” που έδρασαν στην Ελλάδα, οδηγώντας στην φυλακή τουλάχιστον 15 στελέχη τις διεθνούς συμμορίας, ανάμεσα και ηγετικά πρόσωπα των “Ροζ Πανθήρων”.

Όσο για το πασπαρτού με την ονομασία “Πολωνικό κλειδί”, πρόκειται για μια πραγματικά αριστοτεχνική δουλειά, καθώς είχαν περάσει από τόρνο ένα χοντρό κλειδί “αλλεν” και ουσιαστικά το είχαν μετατρέψει σε αντικλείδι για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων, παλιάς τεχνολογίας. Μάλιστα όταν το προσάρμοζαν στην μίζα του αυτοκινήτου, το γύριζαν με εργαλείο και αμέσως το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Newsit” την τεχνογνωσία για την κατασκευή του κλειδιού έφερε από την Γερμανία ο 24χρονος Σέρβος που συνελήφθη τελευταίος στην περιοχή της Κυψέλης και φαίνεται πως ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε και τις εντολές της ηγετικής ομάδας των “Ροζ Πανθήρων”, στο κλιμάκιο της Αθήνας.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος κράτησε αρνητική στάση κατά την διάρκεια του ανάκρισης και όταν πια οι αστυνομικοί των στρίμωξαν, η φράση που τους είπε ήταν ενδεικτική του βαθμού εμπλοκής του στα ηγετικά κλιμάκια της οργάνωσης: “…υπάρχουν Νόμοι και κανόνες που δεν μπορώ να παραβώ”. Στη συνέχεια έκλεισε το στόμα του και δεν ξαναμίλησε.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε