Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Διάλογοι φωτιά για τα επεισόδια και τις ληστείες – Πως έπεσαν στη φάκα οι “μπαχαλάκηδες”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρώτη εγκληματική οργάνωση στα Ελληνικά χρονικά, η οποία κινείται στις παρυφές του Αντιεξουσιαστικού χώρου και προέβαινε στην δημιουργία οργανωμένων επεισοδίων σε γήπεδα και πορείες ενώ πραγματοποιούσαν ληστείες στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Έπειτα από έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και παρακολουθήσεις τηλεφώνων μέσω του υπέρ κοριού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν πέντε άτομα ενώ στην δικογραφία που συνέταξαν περιλαμβάνονται τα ονόματα άλλων 24 κατηγορουμένων.
Η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων ευθύνεται για μεγάλο μέρος των επεισοδίων που σημειώθηκαν στης 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, για τις απανωτές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και για επεισόδια σε γήπεδα όπως αυτά που σημειώθηκαν στο ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός.
Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει συνομιλίες μεταξύ των συλληφθέντων όπου φαίνεται η προετοιμασία για επεισόδια σε πορείες και γήπεδα.


Μια ημέρα πριν την Πανελλαδική απεργία που είχε κηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, δυο από τους συλληφθέντες συνομιλούν στο τηλέφωνο προκειμένου να κανονίσουν να αγοράσουν “καψούλια” για τα “στυλό” εκτοξεύσεις φωτοβολίδων.
Η επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία έχει ως εξής:
Άνδρας Α: “Α, έχω πάρει μια, αλλά να κάνουμε έτσι, να κάνουμε καμιά βόλτα έτσι αύριο στην απεργία να ψειρίσουμε κάνα δημοσιογράφο.”
Άνδρας Α: “Ναι”.
Άνδρας Β: “..και δεν ξέρω τι έχει γίνει με το Μα.., μπορεί ρε φίλε να μην…δεν πήγα Εξάρχεια αυτές τις ημέρες και δεν του έδωσα τάλιρο, παίζει να μην μου χει πάρει, θα μου δώσεις εσύ και θα τα βρούμε στο επόμενο.”
Άνδρας Α: “..δεν σου έχει πάρει καψούλια;”
Άνδρας Α: “Εγώ άκου να δεις, εγώ έχω 24, ξέρω γω, όσα έχω εγώ. Σίγουρα θα έχει ο Μα… Τα 24 είναι 2,5 Ευρώ.”
Άνδρας Β: “Εντάξει μωρέ μαλα… Εντάξει κλαιν. Δεν εινια τα λεκ το θεμα, το θέμα είναι να έχω καψούλια για αύριο.”
Άνδρας Α: “Ναι δεν είναι τα λεκ. Να σου χου..Ναι, να χουμε καψου….Εντάξει αύριο δεν τα χρειάζεσαι ρε. Για την Κυριακή.”
Άνδρας Β: “..Ε και για αύριο. Δεν θα γίνει; Εγώ αύριο…”
Άνδρας Α: “..Ε αύριο δεν θα κάνουμε και τίποτα.”
Άνδρας Β: “Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και συ, δώσε δυόμιση, χρειάζομαι γιατί παίζει μπάλα και ο Ατρόμητος. Θα έρθεις εσύ;”
Άνδρας Α: “Εντάξει ξεκόλλα ρε μαλα…”
Άνδρας Β: “Με τα στυλό να γλεντήσουμε”
Άνδρας Α: “Σιγά ρε μαλα..θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα: Κράτα τα για 6 Δεκέμβρη (σ.σ. Επέτειος για την δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου) ρε ηλίθιε.”

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε