Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαρρήξεις σε σπίτια ποδοσφαιριστών: Το “βαθύ λαρύγγι” και το στοιχείο “κλειδί”

Ντέμης Νικολαΐδης Δέσποινα Βανδή ποδοσφαιριστές διαρρήξεις

Το πρόσωπο που δίνει πληροφορίες εκ των έσω στα μέλη της σπείρας που κλέβει ποδοσφαιριστές αναζητά η αστυνομία. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην εξάρθρωση της σπείρας.

Τον άνθρωπο που δίνει την απαραίτητη πληροφόρηση στους διαρρήκτες των επωνύμων, αναζητά η Ασφάλεια. Πιστεύουν ακράδαντα πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 5 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι ένας της ΑΕΚ, έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης σπείρας.

Επίσης, ουδόλως τυχαίο θεωρούν το γεγονός πως όλα τα θύματα της σπείρας των επωνύμων διαμένουν στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Τα δυο σενάρια

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι δυο, όσον αφορά στην καλή πληροφόρηση που έχουν οι διαρρήκτες.

Το πρώτο σενάριο είναι να έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Δηλαδή, με το αζημίωτο πάντα, να υπάρχει κάποιο “βαθύ λαρύγγι” που γνωρίζει τις κατοικίες ποδοσφαιριστών στα Νότια Προάστια και να ενημερώνει τους κακοποιούς, προκειμένου να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι οι κακοποιοί να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία εταιρείας που συνεργάζεται με ομάδες και νοικιάζει πολυτελείς κατοικίες για ξένους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα ίσως οι κακοποιοί να απέκτησαν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, αφού πρώτα παραβίασαν ηλεκτρονικά τα συστήματα ασφαλείας στους υπολογιστές εταιρειών.

Το στοιχείο «κλειδί»

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί στη συνέχεια πολύτιμο για την εξάρθρωση της σπείρας των διαρρηκτών.

Οι “επαγγελματίες” διαρρήκτες πριν από τρεις εβδομάδες είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν το σπίτι του Βέλγου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Προτό. Τους απέτρεψαν, όμως, οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας που έχουν αναλάβει την φύλαξη του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στη Βούλα.

Από αυτή την απόπειρα οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους τη μάρκα, το χρώμα, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους οι τρεις δράστες της απόπειρας διάρρηξης.

Στο μεταξύ ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Οτζίτζα Οφόε δήλωσε σε αθλητικές εφημερίδες του Βελγίου, πως η διάρρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του τον έχει συνταράξει και κυρίως τρομάξει, με αποτέλεσμα να σκέφτεται πολύ σοβαρά να φύγει από την χώρα μας και βέβαια από τον Ολυμπιακό.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις