Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: Δεν είδαν… τίποτα οι κατηγορούμενοι – Οι απολογίες τους

Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: Δεν είδαν… τίποτα οι κατηγορούμενοι – Οι απολογίες τους

Στη τελική ευθεία μπήκε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας Λουκμάν, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον Πακιστανό εργάτη, ο οποίος τη μοιραία βραδιά επέβαινε σε ένα ποδήλατο και πήγαινε στη λαϊκή για δουλειά. Μάλιστα υποστήριξαν πως επρόκειτο για ένα «χαζό τσαμπουκά», τον οποίο απέδωσαν στο ότι το θύμα «θίχτηκε» και πήγε προς το μέρος τους.

Όπως ανέφεραν ο Σαχζάτ Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» υποστήριξε στην απολογία του, ο Δ. Λ., προσθέτοντας πως «κάναμε ένα λάθος».

Για τα περισσότερα από 100 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε «τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Παράλληλα, ο Δ. Λ. αρνήθηκε ότι είπε στον αστυνομικό που τον ήλεγξε εκείνο το βράδυ «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Χρ. Στ. υποστήριξε ότι μόνο ακούμπησε το μαχαίρι πάνω στο θύμα και πως θεώρησε ότι από τα χτυπήματα δεν είχε πάθει τίποτα. Σημειώνεται πως κατηγορείται ότι του κατάφερε τρεις μαχαιριές.

«Κατέβηκε ο Λ. από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λ. σκυμμένος. Άφησέ τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» ανέφερε στο Δικαστήριο.

Παράλληλα τόνισε ότι το θύμα το άφησαν να προχωράει και θεώρησε ότι από τα δικά του τραύματα δεν είχε πάθει τίποτα. «Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα» τόνισε, προσθέτοντας πως το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Στις 22 Μαρτίου πρόκειται να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις