Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη Μακρή: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας για τους 2 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Δίκη Μακρή: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας για τους 2 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Με μία διεξοδική αγόρευση, ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αδελφών  ηλικίας 32 και 36 ετών, με Βουλγαρική υπηκοότητα. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρόνου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ για τον 36χρόνο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον 32χρόνο φερόμενο εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που τον σκότωσε με οκτώ σφαίρες και εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

Οι κατηγορούμενοι ήρθαν στις 12 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, 20 ημέρες δηλαδή πριν την τέλεση της πράξης.

Έμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία και νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Κατέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός των δύο κατηγορουμένων, πως ήρθαν εδώ για διακοπές και να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά.

Μάλιστα επεσήμανε το γεγονός πως στις 20 ημέρες που παρέμειναν στην χώρα μας, έμειναν σε 4 ξενοδοχεία και νοίκιασαν 4 αυτοκίνητα.

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μα φτιάξουν καντίνα.

Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα» τόνισε ο εισαγγελέας.

Τα στοιχεία που τους “καίνε”

Επίσης, επισήμανε πως προέκυψε ότι το πρώτο ξενοδοχείο ήταν κοντά στο σπίτι του Γιάννη Μακρή, κάτι που συνάδει με την εκτίμηση ότι πιθανότατα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν.

«Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν.

Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για λογική ακολουθία που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων.

Όσο αφορά το ύψος και τη σωματοδομή του κατηγορουμένου και του δράστη , ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος πως είναι πεπεισμένος πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Click4More Δολοφονία Μακρή: Διάλογος – φωτιά της Βικτώριας Καρύδα με έναν από τους δυο κατηγορούμενους

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορουμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέντοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

Όσο αφορά την αιφνίδια αναχώρηση του από την Ελλάδα καθώς όπως είπε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του,  ο εισαγγελέας επισήμανε «έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο  και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός. 

Οι κατηγορίες για τον 36χρονο αδερφό του

Σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου δράστη στο σημείο της ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη του στον χώρο. 

Ωστόσο, ανέφερε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος του συνέδραμε τον πρώτο.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος  έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Στην κατάληξη της αγόρευσης του ο εισαγγελέας επισήμανε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της ανθρωποκτονίας, προσθέτοντας πως δεν έχει και σημασία.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δε ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όταν ο πρώτος κατηγορούμενος φόρεσε την μπλούζα (που φέρεται να φορούσε ο δράστης) και έκανε τη σχετική κίνηση «είδα πραγματικά μπροστά στα μάτια μου το βίντεο» .

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις