Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος του αίματος και ο Χρήστος Παππάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος του αίματος και ο Χρήστος Παππάς

Αθώος αλλά υπερήφανος γιος αγωνιστή του ελληνοαλβανικού μετώπου δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής και alter ergo του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, περιέγραψε στο δικαστήριο τη διαδρομή του στη Χρυσή Αυγή.

«Είμαι στη Χρυσή Αυγή από τα νεανικά μου χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, η μικρή παρέα των εξερευνητών νεαρών που ήμασταν τότε, αποφάσισε να κατέβει στη πολιτική κονίστρα. Έγινε συνέδριο 1992, ωστόσο το 1997 εγώ ασχολήθηκα με το βιβλίο, στα Γιάννενα και δεν ασχολήθηκα ξανά πλέον με τη Χρυσή Αυγή. Επανήλθα στη Χρυσή Αυγή στις 6 Μαΐου 2012 όταν πήγα πρώτη φορά στα γραφεία της Αθήνας. Αποδέχτηκα την πρόταση του Μιχαλολιάκου και ήμουν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Εάν δεν είχα εκλεγεί δεν θα ήμουν σε αυτήν τη θέση κατηγορούμενος».

Και συνέχισε: «Η δίωξη είναι πολιτική. Ποτέ δεν δέχθηκα καμία παρότρυνση από τον Μιχαλολιάκο ή άλλο να προβώ σε παράνομη ενέργεια.Ούτε βέβαια έδωσε εγώ κάποια τέτοια εντολή».

Ο Χρήστος Παππάς έκανε και αυτός λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος των πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και αρνήθηκε τον ρόλο του υπαρχηγού και του καθοδηγητή.
Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με φωτογραφικό υλικό που τον εμφανίζει να χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγορούμενος : Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιωάννη Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με το γιο σας, μικρό παιδί.

Κατηγορουμένος : Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χρήστος Παππάς ανέφερε πως είναι κατά της βίας, προσθέτοντας «και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου με την απολογία του Γιάννη Λαγού ενώ τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις