Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η… ανακρίτρια δεν κατάλαβε για τον συνοδηγό του Ρουπακιά! Νέα απολογία παρωδία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η… ανακρίτρια δεν κατάλαβε για τον συνοδηγό του Ρουπακιά! Νέα απολογία παρωδία
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Με την απολογία του Νικόλαου Τσόρβα, για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα (25.07.2019) η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, μαζί με τον ξάδελφο του ο οποίος απολογήθηκε χθες, βρέθηκαν να ακολουθούν το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το γεγονός ότι είχε αναφέρει στην ανάκριση πως είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Σήμερα, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου υποστήριξε «στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά».

Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’ έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός….
Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’ έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τί είδα στα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και «λες ψέματα».
Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι και έλειπαν τα δύο άτομα…
Πάρεδρος: Η περικοπή όμως της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…
Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Σήμερα, πάντως, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είδε καμία συμπλοκή στην Π. Τσαλδάρη, όπου βρέθηκε πεζός μαζί με τον συγκατηγορούμενό και ξάδελφό του, Αθ. Τσόρβα. Αλλά ανέφερε πως άκουσε φωνές, σαν να γινόταν τσακωμός. «Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλη. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές» είπε.

Αναφορικά με τα όσα ο ξάδελφός του επεσήμανε χθες, ότι κάποιος φώναξε «σπάστε, αστυνομία», ο Νικ. Τσόρβας το αρνήθηκε, λέγοντας πως εκείνος δεν άκουσε απολύτως τίποτα.

Όπως και ο ξάδελφος του χθες ο κατηγορούμενος ανέφερε πως λάβανε sms να πάνε στα γραφεία της τοπικής, ωστόσο δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Στη συνέχεια, φεύγοντας, όπως είπε, είδε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Τον ακολούθησαν χωρίς όμως να αντιληφθούν κάτι πέρα από άτομα συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη. Αφού ο Γ. Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον ξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».

Πρόεδρος: Περιέργεια για το τί είχε γίνει, δεν είχατε;
Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα….
Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στο Ρουπακιά;
Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

Όσον αφορά στον Παύλο Φύσσα ανέφερε πως τον ήξερε φυσιογνωμικά από τις συναυλίες. «Δεν τον ήξερα προσωπικά. Για αυτό και όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση είπα ότι σαν να τον ξέρω» τόνισε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις