Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κι άλλος “δεν είδε, δεν άκουσε” για τη δολοφονία Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κι άλλος “δεν είδε, δεν άκουσε” για τη δολοφονία Φύσσα
Φωτογραφία InTime News

Κάθε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε ο κατηγορούμενος στη Λέων Τσαλίκης στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για το πρόσωπο που βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του Ι. Άγγο, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου “που πήγε να τον απεγκλωβίσει”.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε κάποια φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση ενώ ο φίλος του και συγκατηγορούμενος του, του είπε πως τον κοίταζε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε.

Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κάνεις… Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός” ανέφερε στην απολογία του, υποστηρίζοντας πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι.

Για τα γεγονότα ο Λ. Τσαλίκης υποστήριξε πως εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο, γείτονά του ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, λέγοντας του πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρίαμάλλον για το ποδόσφαιρο“. Από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λίγο μετά τη μια ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ήταν νωρίτερα στην καφετέρια αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του.

Είναι χόμπι, ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια” ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς μίλησαν για αυτά.

Μεταξύ των συνομιλιών του κατηγορούμενου καταγράφεται και αυτή με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό. “Μου ζήτησε να τη βοηθήσω να βρει αποκλειστική για την άρρωστη μητέρα της” ισχυρίστηκε.

Click4more: Αμετανόητος ο Ρουπακιάς – Έτσι σκότωσα τον Φύσσα

Ο 40χρονος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση. “Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση” ανέφερε, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες.

Δεν επικοινώνησα με κανέναν, τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου“, είπε.

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;
Κατηγορούμενος: Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε “ό,τι ξέρεις, δεν ξέρω παραπάνω” και εγώ του απάντησα “δεν θέλω να μου πεις τίποτα “. Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα…. Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν τους έβαλα όλους σε απόσταση.
Πρόεδρος: Γιατί;
Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε πως “είχα πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες“, ενώ όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά ανέφερε: “είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου“.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις