Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κι άλλος κατηγορούμενος στην επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ απλά έβλεπε…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κι άλλος κατηγορούμενος στην επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ απλά έβλεπε…

Στην παραδοχή πως ήταν «παρών» στο συμβάν αλλά χωρίς να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ προχώρησε ο φερόμενος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής, στο δεύτερο μέρος της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αντίθετα όπως είπε τα μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκαν επίθεση από μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία κατέβηκαν από 4-5 αυτοκίνητα «κρατώντας κοντάρια που βάζουν σε γκασμά και πάνω είχαν κόκκινες σημαίες ενώ κάποιοι φορούσαν κράνη».

«Άρχισαν να βρίζουν και έρχονταν προς το μέρος μας. Επίθεση έκαναν…», είπε και συμπλήρωσε «είναι επαγγελματίες σε αυτό …».

Η συμπλοκή τόνισε ο κατηγορούμενος άρχισε όταν συγκατηγορούμενος του δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση «έφυγα γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω», ανέφερε.

Κατηγορούμενος : Έγινε ένας πανικός …Ξύλα , κοντάρια. Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν. Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και έφυγα.
Πρόεδρος: Έμειναν οι γυναίκες και εσείς φύγατε;
Κατηγορούμενος : Βεβαίως πίστεψαν ότι δεν θα τις χτυπούσαν. Έπαιζαν ξύλο.
Πρόεδρος : Ποιος έδερνε ποιον;
Κατηγορούμενος : Είδα παιδιά του ΚΚΕ ούτε γύρισα να δω αν με κυνηγάει κάποιος.
Πρόεδρος : Σας κυνηγούσαν;
Κατηγορουμενος : Βεβαίως.
(…)

Πρόεδρος: Πως έγιναν οι τραυματισμοί των μελών του ΠΑΜΕ;
Κατηγορούμενος : Δεν το ξέρω…
Πρόεδρος: Πως δεν προκλήθηκαν περισσότερες βλάβες στους δικούς σας, τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν πιο προετοιμασμένα;
Κατηγορούμενος : Τρέξαμε και φύγαμε. Δεν ξέρω αν έπαιξαν μπουνιές. Τα τραύματα των μελών του ΠΑΜΕ δεν είναι δολοφονικά, μπορεί να ήταν από μπουνιές ή πέτρες.

Όσο αφορά τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία μεταξύ του φερόμενου ως Πυρηνάρχη της Νίκαιας και του τότε βουλευτή της Χρυσης Αυγής Ιωάννη Λαγού στις οποίες εκτιμάται ότι προαναγγέλλεται η επίθεση στο ΠΑΜΕ και γίνεται αναφορά στο μικρό όνομα του και στον οργανωτικό του ρόλο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε «δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρουν».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις