Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μόνο αίμα και καμία τιμή – Το χρονικό του ναζιστικού εφιάλτη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μόνο αίμα και καμία τιμή – Το χρονικό του ναζιστικού εφιάλτη

Οι τραμπουκισμοί, τα χαστούκια, τα μαχαιρώματα. Λίγες ώρες απέμειναν για την ιστορική απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκεί όπου εντός του Εφετείου θα αναβιώσουν οι υπό εξέταση υποθέσεις και εκτός ολόκληρη η εφιαλτική δράση του ναζιστικού μορφώματος.

Η δίκη των τελευταία δεκαετιών φτάνει στο τέλος της. Είμαστε λίγες ώρες πριν ακούσουμε από τα χείλη των ελλήνων δικαστών την απόφασή τους για 68 κατηγορούμενους, όλους μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επί χρόνια με όπλα την βία, το αίμα, το μίσος την μισαλλοδοξία και τον θάνατο, κατατρομοκρατούσαν ή και σκότωναν όσους ήταν αντίθετοι με την ιδεολογία τους.

Μια δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια με παλινωδίες, εντάσεις, επεισόδια, κλάματα, φωνές, απόγνωση, οργή και με οικογένειες να ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους που με φρικτό τρόπο κόπηκε το νήμα της ζωής τους. 

Πρωταγωνιστές, άνθρωποι που μπήκαν στην ελληνική Βουλή και έμειναν αρκετά προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, την δημοκρατία, τους θεσμούς αλλά και τη νοημοσύνη μας. Οι άνθρωποι που σε κάθε συγκέντρωσή τους έλεγαν πως ό,τι κινείται σφάζεται.

Ηγετικά στελέχη που έδειχναν από νωρίς ποιοι είναι και μάλιστα σε πανελλήνια μετάδοση. Στις 7 Ιουνίου του 2012 ο Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκιζε την Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. 

Θύματα, ο ταλαντούχος μουσικός Παύλος Φύσσας που ένα βράδυ σαν όλα τ’ άλλα βρέθηκε στον δρόμο του Γιώργου Ρουπακιά, μέλους της Χρυσής Αυγής που έστριψε ένα μαχαίρι στην καρδιά του ραγίζοντας την καρδιά της μάνας και του πατέρα του.

Click4More Αυτό είναι το μαχαίρι που έστριψε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς!

Το έγκλημά του; Καταδίκαζε ό,τι φασιστικό. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος αποφυλακίστηκε μια ημέρα του Μαρτίου παγώνοντας όλη την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα και αμέσως μετά άναψε ένα τσιγάρο

Click4More Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία που συντάραξε την Ελλάδα

Η μόνη παραδοχή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι μέσω του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου ότι αποδέχεται την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και αυτό λίγο πριν τις εκλογές του 2015.

Την απάντηση την πήρε από τον πατέρα του αδικοχαμένου μουσικού ο οποίος είπε ότι «Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιού μου».

Επίσης, ο Αιγύπτιος ψαράς, Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 μαζί με την οικογένειά του ξύπνησαν όταν εισέβαλαν σπίτι τους τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο άνθρωπος που μιλώντας στην δίκη ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που περιέγραφε τα όσα έζησε στο δικαστήριο. Ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε να πάει να καταθέσει για το ναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Και είναι και η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα από δύο χρυσαυγίτες.

Όπως και η επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ την ίδια χρονιά στο Πέραμα. Και πόσα άλλα γεγονότα που δεν έχουν καταγγελθεί λόγω φόβου. 

Η Χρυσή Αυγή γιγαντώθηκε τα χρόνια του Μνημονίου και αποδυναμώθηκε λίγο πριν τελειώσει αυτή η δίκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Οι αποκαλύψεις που προηγήθηκαν των συλλήψεων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης δεν είχαν σταθεί ικανές τότε να δείξουν στον κόσμο το αληθινό τους πρόσωπο.

Και τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης να δικαιώσει όλους εκείνους που είδαν το αίμα των δικών τους να χύνεται στον βωμό μιας ιδεολογίας που βύθισε τον κόσμο στον πόλεμο στο χάος και στον θάνατο.

Click4More Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλη η διαδικασία μέχρι τη λήξη – Συνεδριάσεις του δικαστηρίου και βράδυ

Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα περιμένουν να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα τα φέρει πίσω αλλά θα δείξει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα τιμωρεί την μισαλλοδοξία, το μίσος, τον φανατισμό και το ναζισμό. Ότι εκείνοι που φώναζαν στην Μάγδα Φύσσα «που είναι ο Παύλος σου τώρα», θα κλειστούν στα καβούκια τους και δεν θα ξαναβγούν ποτέ. 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις