Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μιχαλολιάκος: Διευκρίνισε ότι… αποδέχεται την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με το γνωστό προκλητικό του ύφος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε νωρίτερα την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, πριν από δύο χρόνια στο Κερατσίνι. Λίγες ώρες μετά την ανοιχτή ομολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου στη μία παράγραφο κάνει λόγο για… διαστρέβλωση των λεγομένων του και στην επόμενη τα επιβεβαιώνει!

Στη δευκρινιστική δήλωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος απλά… επιβεβαιώνει το ηχητικό ντοκουμέντο με την ομολογία του!

Η… διευκρινιστική δήλωση Μιχαλολιάκου

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm ξεκαθάρισε πως το κόμμα ουδεμία ευθύνη φέρει για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την οποία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή.
Πολιτική ευθύνη φέρουν τα κόμματα για πράξεις των οπαδών τους, όπως φέρει το ΠΑΣΟΚ για τα τόσα σκάνδαλα, η Νέα Δημοκρατία για την δολοφονία Τεμπονέρα και συλλήβδην η αριστερά για δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα.

Τόνισε δε ότι η Χρυσή Αυγή με κανένα τρόπο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση για μια καταδικαστέα πράξη ενός φίλου του κόμματος και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Μάλιστα ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας είχε καταδικάσει την δολοφονία στο Kερατσίνι την ίδια ημέρα.

Καταγγέλλουμε την αλλοίωση των λεγομένων και την απομόνωση της εν λόγω φράσης για δημιουργία εντυπώσεων και παραθέτουμε επακριβώς το απόσπασμα: “Εις ότι αφορά τον ακτιβισμό, υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται!

Εις ότι αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει! Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;”

Από την παραπάνω δήλωση προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς”.

Η ομολογία Μιχαλολιάκου

Η “βόμβα” Μιχαλολιάκου ήρθε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του γγ της Χρυσής Αυγής στον Real Fm το μεσημέρι της Πέμπτης (17/09/2015). Είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χωρίς να αναφέρει πουθενά το όνομα του Παύλου Φύσσα: “Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε. Αλλά την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα, για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος, προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;”.

Ακούστε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη Μιχαλολιάκου

Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδέχεται κάτι τέτοιο και αφού πέρασε από… παλινωδίες του τύπου “δεν ξέρουμε τον Ρουπακιά” και “δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής”.

Έρχεται δε μόλις μια μέρα μετά την αποφυλάκιση και του τελευταίου προφυλακισμένου μέλους της Χρυσής Αυγής, του Γιάννη Λαγού, μετά τις συλλήψεις του Σεπτεμβρίου του 2013, όταν σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος βρέθηκε στη φυλακή.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναβληθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για την αναβολή της ελήφθη την ημέρα που επρόκειτο να καταθέσει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, με την κατάθεσή του να αναβάλλεται και την οικογένεια Φύσσα να κάνει λόγο για φίμωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε