weather-icon °C AΘΗΝΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης Πειραιά αρνήθηκε τα πάντα και έβγαλε λόγο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης Πειραιά αρνήθηκε τα πάντα και έβγαλε λόγο

Ο κατηγορούμενος, έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής και καταδικασθείς πρόσφατα για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», έκανε λόγο για φερόμενες επιθέσεις και υπερασπίστηκε τον «προσωπικό του φίλο» Ιωάννη Λαγό, λέγοντας «θέλουν το Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Γι αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει».

Η στάση του Θ. Μπαρέκα στο δικαστήριο σχολιάστηκε και από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη η οποία του επεσήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».

Για την επίθεση στο Συνεργείο για την οποία καταδικάστηκε είπε ξεκάθαρα πως πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και «επίθεση – φάντασμα». «Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα» και πρόσθεσε: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Πρόεδρος: Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επισταμένως για καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Ιωάννη Λαγού και τρίτου συγκατηγορούμενου, με τον πρώτο να ζητά να καθαριστεί το σπίτι του Θ. Μπαρέκα. «Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία… θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη… αδόκιμα πράγματα» ανάφερε ο κατηγορούμενος στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Εσείς δεν τον ρωτήσατε ποια πράγματα;

Κατηγορούμενος: Όχι. Είναι μία αδόκιμη έκφραση που την είπε χωρίς λόγο. Δεν τον ρώτησα. Είμαι ειλικρινής.

Πρόεδρος: Το «πήγαινε να καθαρίσεις το σπίτι» το ακούτε πρώτη φορά;

Κατηγορούμενος: Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρέθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι…

Προηγήθηκε η απολογία του Χρ. Γαλανάκη.Ο κατηγορούμενος που πριν μερικές ημέρες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε καν ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής, απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στο φίλο του να πάνε παρέα.

«Ήταν απερισκεψία που δε σκέφτηκα, δεν πονηρεύτηκα» υποστήριξε ο ίδιος, στο σχόλιο της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.

#TAGS MM