Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Στο Μελιγαλά το 2013 δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Στο Μελιγαλά το 2013 δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο»

Με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος, μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, φέρεται αρχικά να ενημερώθηκε για την παρουσία του Παύλου Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι και αργότερα να εμφανίζεται ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά.

Αρχικά, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος το 2013 είχε αναλάβει διάφορες αρμοδιότητες στη τοπική της Νίκαιας όπως η ασφάλεια και η περιφρούρηση του χώρου, ρωτήθηκε για για διάφορες δικογραφίες που έχουν συσχετιστεί με την εγκληματική οργάνωση. Στη συνέχεια θα απολογηθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2013 ανέφερε πως επρόκειτο για «μία μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» προσθέτοντας «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή».

Όσο αφορά την κατασκήνωση στο Νέδα, υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και ετοιμασίες του τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Εφτασε ένα δέμα και μεσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγαλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Ειπαμε να βρούμε ποιός ειναι για να του στειλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει το Ιωάννης Καζαντζόγλου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον..».

Πρόεδρος: Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι… νομιζω το Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα.. το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στο χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στο χώρο.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις