Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το μεσημέρι της Πέμπτης – Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το μεσημέρι της Πέμπτης – Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών

Η διαδικασία της ακρόασης των δικηγόρων για τα ελαφρυντικά των ενόχων ολοκλήρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το δικαστήριο διέκοψε την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020, όταν και η εισαγγελέας θα προτείνει εάν πρέπει ή όχι να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους ενόχους. Την ίδια ημέρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις των ποινών των καταδικασθέντων, αφού το πρωί της Τετάρτης, 07.10.2020, προηγήθηκε η ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Με τον Ηλία Παναγιώταρο και τον Χρήστο Παππά να αιτούνται την αναγνώριση ελαφρυντικών ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, η μαραθώνια συνεδρίαση του δικαστηρίου και η διαδικασία της ακρόασης των δικηγόρων για τα ελαφρυντικά που επικαλούνται οι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Click4more: Χρυσή Αυγή: Σε χρόνο… dt οι συλλήψεις των ενόχων – Το σχέδιο της Αστυνομίας

Ο Ηλίας Παναγιώταρος αιτήθηκε τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, πρότερο σύννομο βίο, μη εύλογη διάρκειας δίκης. Ο δικηγόρος του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως υπήρξε αιμοδότης από το 1993, έκανε 2000 ερωτήσεις στη Βουλή, κυρίως για ΑΜΕΑ στα σχολεία. 

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παππάς αιτήθηκε τα ίδια ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ποινές των καταδικασθέντων και το χρονικό διάστημα φυλάκισης των χρυσαυγιτών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν και την Πέμπτη, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 6:00 η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις