Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα για την πρόταση της εισαγγελέως

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα για την πρόταση της εισαγγελέως

Την πρόταση της εισαγγελέως περί ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολίασε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπαζόγλου, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Αρχικά, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Μετά, όμως, τις δευτερολογίες των δικηγόρων, η εισαγγελική πρόταση άλλαξε και πρότεινε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου (όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα) για όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα και για όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες. Η πρότασή της, δεν αφορούσε εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Click4more: Συγκλονίζει ο Κουσουρής – Τι λέει για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από Τάγματα της Χρυσής Αυγής

“Το συγκεκριμένο ελαφρυντικό χορηγείται σε περίπτωση που η εγκληματική οργάνωση έχει μεν συσταθεί, αλλά δεν υπάρχει τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιό της. Όχι δηλαδή ότι χορηγείται στους κατηγορουμένους που έχουν ενταχθεί αλλά δεν έχουν υπάρξει οι ίδιοι φυσικοί αυτουργοί κάποιου αδικήματος. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι ήταν κάπως ατυχής αυτή η πρόταση”, σχολίασε η κα Τομπαζόγλου.

Και συνέχισε: “Το γεγονός ότι το δικαστήριο είχε την ευχέρεια να αναγνωρίσει κάποια ελαφρυντικά είναι θεμιτό σε μια ευνομούμενη πολιτεία επιβάλλεται, από εκεί και πέρα για να μην δημιουργηθεί η αίσθηση της ατιμωρησίας και όχι φυσικά μόνο για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και επί της ουσίας, θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Το ποιοι θα είναι αυτοί, θα το κρίνει το δικαστήριο”, τόνισε, ερωτηθείσα για τους καταδικασθέντες.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις