Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: υπόσχεση για επιτάχυνση της διαδικασίας

Δίκη Χρυσής Αυγής: υπόσχεση για επιτάχυνση της διαδικασίας

Δέσμευση για άμεση επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε σήμερα (07.11.2018) σε αντιπροσωπεία συνηγόρων πολιτικής αγωγής με την οποία συναντήθηκε, πως η δίκη της Χρυσής Αυτής θα επιταχυνθεί με διεξαγωγής άνω των 15 δικασίμων μηνιαίως, εκ των οποίων όχι περισσότερες των 3-4 στον Κορυδαλλό.

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε, επίσης, η διεξαγωγή της δίκης να γίνεται κατά κανόνα στο Εφετείο προσωρινά, στην προοπτική της πλήρους και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο. Επίσης, όπως ανακοίνωσε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής όλα τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου θα απαλλαγούν από κάθε άλλη υπηρεσία από τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατέθεσαν στον κ. Σταμαδιάνο νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα, το οποίο απευθύνεται και στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος -όπως αναφέρουν- εξακολουθεί εδώ και έναν μήνα να μην απαντά στο αίτημά τους για συνάντηση.

Σε αυτό επισημαίνουν πως παρά την έκδοση υπουργικής απόφασης το 2016 σύμφωνα με την οποία είχε οριστεί ως αίθουσα διεξαγωγής της δίκης η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών και κατ´ εξαίρεση η εκδίκαση της υπόθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού, αυτή δεν τηρήθηκε.

Μετά τις δεσμεύσεις του κ. Σταμαδιάνου οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής τονίζουν πως αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. «Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε. Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο σύμφωνα και με την αναφερόμενη στο υπόμνημα Υ.Α. και λήξης επιτέλους  των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομότερο δυνατό παραμένει εκκρεμές» αναφέρουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις