Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διπλή έρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Άρειο Πάγο

Διπλή έρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Άρειο Πάγο
photo intime

Με εντολή της Εισαγγελέως της Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου θα διενεργηθούν δύο έρευνες για τη χθεσινή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την αποκάλυψη για την έρευνα για τη φονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη παρουσίαση του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα.

Η πρώτη έρευνα που διατάχθηκε αφορά στο εάν οι κατηγορούμενοι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η δεύτερη παραγγελία αφορά στην διαδικασία με την οποία έχουν παραπεμφθεί οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο. Αντικείμενο της έρευνας είναι εάν έγινε νομίμως η παραπομπή τους στο ψυχιατρείο, από ποιες φυλακές πήγαν, τι αγωγή παίρνουν, οι ιατρικοί τους φάκελοι κλπ. Παράλληλα, θα ερευνηθούν όλα τα επισκεπτήρια που δέχτηκαν από συγγενείς, φίλους, συνηγόρους, γιατρούς ιδιώτες.

Ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι «για πρώτη φορά από το 2015 και μετά εκπονήθηκε στρατηγικό σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα.«Συμβαίνουν όλα αυτά τα θετικά που δεν πρέπει να παραγνωρίζονται στη δημόσια συζήτηση. Η φυλακή ήταν είναι και θα είναι ένας χώρος στον οποίο αναπόφευκτα, στον οποίο υπάρχουν εστίες παραβατικότητας. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε ελληνικό. Τη διάρκεια της δίκης μου υπουργικής θητείες το πρώτο θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών. Δε μπορεί να μην αναγνωρίζετε τα αντανακλαστικά. Υπήρξε και άμεση νομοθετική πράξη του υπουργείο σχετικά με την ανάκληση πλαστών εγγράφων».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις