Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Διπλώματα οδήγησης με παράδοση κατ’ οίκον! Βρήκαν σε κρύπτες 80.000 ευρώ!

Διπλώματα οδήγησης με παράδοση κατ’ οίκον! Βρήκαν σε κρύπτες 80.000 ευρώ!

Άλλαζαν τα ακριβά αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα οι υπάλληλοι.
Πουλούσαν τα διπλώματα οδήγησης 2.000 ευρώ το ένα!
Λουκέτο στο παράρτημα με εντολή της Ρένας Δούρου.
Στο κύκλωμα και η διευθύντρια παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα κρατικών υπαλλήλων αλλά και ιδιοκτητών σχολών οδηγών. Ήδη έχουν γίνει 9 συλλήψεις και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η διευθύντρια παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα έχουν συλληφθεί 7 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες.

Πως λειτουργούσε το κύκλωμα – Παρέδιδαν τα διπλώματα στα σπίτια

Όσοι συμμετείχαν στο κύκλωμα, τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι ιδιώτες από σχολές οδηγών, είχαν στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος δεν φαινόταν πουθενά. Όμως, η ματαιοδοξία κάποιων τους πρόδωσε. Το κύκλωμα για να μην “καρφωθεί” παρέδιδε τα διπλώματα μόνο στα σπίτια των ενδιαφερομένων. Με άλλα λόγια κανείς από όσους πλήρωναν για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης δεν πατούσε το πόδι του στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Στο στόχαστρο της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι συγκεκριμένοι άλλαζαν πολύ συχνά αυτοκίνητα και μάλιστα ακριβά. Κάποιοι, άλλαζαν τα αυτοκίνητα κάθε χρόνο και αυτό, δεν δικαιολογούνταν από την οικονομική τους κατάσταση.

Μαζί με αυτά και άλλα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση των αρχών, το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε και δυστυχώς σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τους υπαλλήλους, η διευθύντρια του συγκεκριμένου παραρτήματος της Περιφέρειας και ιδιώτες από σχολές οδηγών. Μετά από έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και 80.000 ευρώ σε κρύπτες σε σπίτια και στις σχολές οδηγών!

Η αστυνομία ψάχνει τώρα μαζί με τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης να διαπιστώσει πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι οδηγοί κατέβαλαν 2.000 ευρώ κι έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης χωρίς καν να κάνουν μαθήματα ή να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις.

Λουκέτο στο παράρτημα

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στην οδό Θεομήτορος, προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από τη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος που χορηγούσε έναντι αμοιβής, διπλώματα οδήγησης. Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις