Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το συμβόλαιο θανάτου – Η μαρτυρία του φίλου

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το συμβόλαιο θανάτου – Η μαρτυρία του φίλου

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Τα δύο στοιχεία στην πολυσέλιδη δικογραφία που προκάλεσαν αίσθηση. Τα λάθη που “έκαψαν” τα δύο αδέλφια – εκτελεστές από τη Βουλγαρία.

Άγνωστες λεπτομέρειες, για το πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Γιάννη Μακρή οι οποίες περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, κατέθεσε στο δικαστήριο ο προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, Κων/νος Χασιώτης.

Δύο σημεία για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στην κατάθεση του συγκεκριμένου αξιωματικού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον εξελισσόμενους στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, πραγματικά προκάλεσαν αίσθηση, καθώς έδειξαν με σαφήνεια τον λεπτομερή και επιστημονικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι έρευνες, για την εξιχνίαση του συγκεκριμένου συμβολαίου θανάτου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χασιώτης ανέφερε πως τα στελέχη του Τμήματός του έπειτα από την δολοφονία και στην διαδικασία αναζήτησης βιντεοληπτικού υλικού και μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες της δολοφονίας, παρατήρησαν ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσαν μπροστά από το σπίτι του Γιάννη Μακρή και της Βικτώριας Καρύδα, νοικιασμένα αυτοκίνητα πάντα με δύο άτομα μέσα: Οδηγό και συνοδηγό.

Click4more: Δολοφονία Γιάννη Μακρή: “Σπάει” τη σιωπή του ο Βούλγαρος κατηγορούμενος

Μάλιστα την νύχτα που διεπράχθη η δολοφονία του Γιάννη Μακρή οι αστυνομικοί, από το υλικό που συγκέντρωσαν διαπίστωσαν πως δευτερόλεπτα μετά πέρασε μπροστά από το σημείο και ενώ το πτώμα του άτυχου άνδρα βρισκόταν ακόμα στο οδόστρωμα, επίσης ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Το πλυμένο νοικιασμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων

Έπειτα από εργαστηριακή ανάλυση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που έβλεπαν στα βίντεο και τελικά έφτασαν στα γραφεία ενοικίασης των συγκεκριμένων οχημάτων.

Σ’ όλες τις περιπτώσεις οι άνθρωποι που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα, ακόμα και το τελευταίο που φαινόταν στο υλικό να περνά μπροστά από το σπίτι του Μακρή, είχε ενοικιαστεί από τα δύο αδέλφια από την Βουλγαρία, που πλέον κάθονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

Μάλιστα και όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χασιώτης ο υπεύθυνος του γραφείου ενοικίασης αυτοκινήτων που είχε νοικιάσει στα δύο αδέλφια το τελευταίο αυτοκίνητο, είχε καταθέσει χαρακτηριστικά πως οι δυο αλλοδαποί του το επέστρεψαν πλυμένο: “…ποιος επιστρέφει νοικιασμένο αυτοκίνητο πλυμένο;” έθεσε το ρητορικό ερώτημα ο κ. Χασιώτης.

Εκτός αυτού η κατάθεση του προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ενισχύθηκε και από την κατάθεση του φίλου του Γιάννη Μακρή, ο οποίος μέρες πριν την δολοφονία του φίλου του και ενώ έπιναν καφέ σε καφετέρια στην Γλυφάδα, κατέθεσε πως ο Μακρής του έδειξε τους δυο Βουλγάρους που κάθονταν σε άλλο τραπέζι, λέγοντας του: “…αυτούς τους δύο τύπους τους βλέπω συνέχεια μπροστά μου… έχω την εντύπωση πως με παρακολουθούν”.

Ο φίλος του Γιάννη Μακρή στο δικαστήριο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους ανθρώπους που του έδειξε εκείνη την ημέρα το θύμα.

Ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2018 και σχεδόν δύο χρόνια μετά δεν έχει βρεθεί ποιός έδωσε την εντολή για την δολοφονία του επιχειρηματία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις