Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Θα κατέθετε ξανά για πολύκροτη υπόθεση – «Εκδικητική μανία» πίσω από τα χτυπήματα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Θα κατέθετε ξανά για πολύκροτη υπόθεση – «Εκδικητική μανία» πίσω από τα χτυπήματα

Το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξακολουθούν να αναζητούν οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για να βρουν τους εκτελεστές αλλά και εκείνον που έδωσε την εντολή. Μια νέα αποκάλυψη βλέπει το φως και έχει να κάνει τις έρευνες που έκανε ο δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ επρόκειτο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή τον επόμενο μήνα, να καταθέσει για μια υπόθεση που είχε απασχολήσει πολύ και είχε ασχοληθεί κι ο ίδιος, με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του bloko.gr. Ο δημοσιογράφος είχε ήδη καταθέσει μια φορά.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο, επίσης δολοφονημένος, Δημήτρης Μάλαμας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στο bloko.gr για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Θεοδόσης Πάνου στο T-live στον ALPHA με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο Γιώργος Καραϊβάζ θα κατέθεσε ξανά τις επόμενες εβδομάδες ή τον επόμενο μήνα.

Η εκδικητική μανία πίσω από τα χτυπήματα

Είναι πιθανό οι δολοφόνοι να γνώριζαν ότι θα έδινε κατάθεση και να φοβούνταν τι θα αποκάλυπτε; Αυτό θα απαντηθεί όταν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Αίσθηση όμως προκαλεί η εκτίμηση έμπειρου αξιωματικού, με γνώση των ερευνών, για τον τρόπο εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, ενός ανθρώπου που δεν είχε όπλο, δεν είχε φύλαξη και άρα ένας έμπειρος εκτελεστής μπορούσε να εξοντώσει εύκολα.

«Ήταν ανάγκη τόσες σφαίρες;» διερωτήθηκε ο αστυνομικός. Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής πυροβόλησε 13 φορές, με 10 σφαίρες να σκοτώνουν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Κατά την εκτίμησή του, αυτό δείχνει εκδικητική μανία. Όπως σημείωσε με νόημα, ένας πληρωμένος δολοφόνος θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τον δημοσιογράφο με τις μισές σφαίρες αλλά ο συγκεκριμένος έδωσε διπλή χαριστική βολή στο θύμα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις