Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία στην Ζάκυνθο: Τα ερωτήματα από τα ευρήματα σε κτήμα στην Ηλεία

Ζάκυνθος

Τα κομμάτια του παζλ που λείπουν πίσω από τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκίνητου, μιας επίσης κλεμμένης μηχανής και δύο πολεμικών όπλων σε χωριό της Ηλείας, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ένας κάτοικος του χωριού Αμπελώνας στην Ηλεία επικοινώνησε τρομαγμένος στην τοπική αστυνομική Διεύθυνση. 

Εκεί ανέφερε πως ο 38χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της συζύγου του Κορφιάτη του είχε δώσει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα να προσέχει ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW. Του είχε πει χαρακτηριστικά ότι θέλει να το βάλει στο πάρκινγκ του για να μην το “χαλάσει ο ήλιος”. 

Η έρευνα που άρχισε να αποκαλύπτει πολλά

Η συγκεκριμένη πληροφορία ενεργοποίησε την Ασφάλεια Πύργου που έκανε έλεγχο και διαπίστωσε πως το όχημα είναι κλεμμένο από περιοχή της Αθήνας. 

Οι έρευνες όμως των αξιωματικών της Ασφάλειας Πύργου δεν τελείωσαν εκεί καθώς ενημερώθηκαν πως σε αγροικία που ανήκει στον αδερφό της συζύγου του προφυλακισμένου 38χρονου υπάρχουν κρυμμένα όπλα. 

Τελικά το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε η αγροικία και μέσα σε ένα σάκο, το οποίο ήταν κρυμμένο κάτω από αλλά αντικείμενα, υπήρχαν δύο καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες. 

Επίσης μέσα στο κτήμα βρέθηκε και μια μοτοσικλέτα μάρκας Suzuki, που, όπως και το αυτοκίνητο, ήταν και εκείνη κλεμμένη από την Αττική.

Τέλος σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πατρικό σπίτι της συζύγου του 38χρονου εντοπίστηκαν δυο μαύρα κράνη μηχανής. 

Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση. 

Τι δείχνει η μελέτη των καλάσνικοφ

Τα καλάσνικοφ, σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του επιχειρηματία πριν λίγο καιρό στη Ζάκυνθο καθώς εκείνα είχαν βρεθεί μέσα στο καμένο όχημα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν οι δράστες.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να έχουν εμπλακεί σε κάποια άλλη έκνομη πράξη. 

Τι ετοίμαζε ο 38χρονος;

Προβληματισμό όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο 38χρονος είχε μεταφέρει στο χωριό της συζύγου μια κλεμμένη μηχανή και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής το λόγο. 

Το μόνο σίγουρο, όπως τονίζουν με νόημα ενημερωμένες πηγές, είναι πως αυτό δεν το είχε κάνει ο 38χρονος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Για όλα τα ευρήματα ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που συνεχίζουν τις έρευνες τους για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του εφοπλιστή και της 27χρονης.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις