Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δολοφονία στο Μοσχάτο: Θα διερευνηθεί η συμμετοχή της συζύγου του θύματος στο έγκλημα!

Δολοφονία στο Μοσχάτο: Θα διερευνηθεί η συμμετοχή της συζύγου του θύματος στο έγκλημα!
Ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα διαβιβαστούν τα πρακτικά του δίκης του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος σκότωσε τον 47χρονο ξενοδόχο, μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η διαβίβαση των πρακτικών θα γίνει, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή της συζύγου του 47χρονου θύματος στο έγκλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

“Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο είχε αναλάβει την πολιτική αγωγή υπέρ του Ευάγγελου Λουκόπουλου για την ανθρωποκτονία, την οποία διέπραξε εις βάρος του αδελφού του ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Β.Τ.

Ο αδελφός του θύματος υποστήριζε και υποστηρίζει ότι συμμετοχή στο έγκλημα είχε είτε ως ηθικός αυτουργός, είτε ως άμεσος συνεργός, είτε ως απλός συνεργός, η σύζυγος του θύματος Κ.Κ, η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν κατηγορούμενη στη δίκη που διεξήχθη.

Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον παραολυμπιονίκη σε κάθειρξη 16 ετών αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, στο οποίο ελαφρυντικό μειοψηφήσαν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και η αρχαιοτέρα Δικαστής ζητώντας να μην του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Το Δικαστήριο ομοφώνα απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και για άμυνα και για βρασμό ψυχικής ορμής, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, το οποίο ζητούσαμε ως πολιτική αγωγή, αποφάσισε ομοφώνα να διαβιβαστούν τα πρακτικά του Δικαστηρίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί η συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του θύματος, η οποία, αντί να παραστεί ως πολιτική αγωγή εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας του πατέρα των παιδιών της, κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του σε όλους τους βαθμούς διερευνήσεως της υποθέσεως μέχρι σήμερα, προανάκριση, ανάκριση, ακροατήριο.

Το δικηγορικό μας γραφείο, για λογαριασμό του αδελφού του θύματος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του, τόσο για την απόφαση εις βάρος του παραολυμπιονίκη, όσο κυρίως για την επέκταση της διερευνήσεως της υποθέσεως εις βάρος της συζύγου του θύματος”.

Ποινή 16 ετών

Νωρίτερα, σήμερα, επιβλήθηκε ποινή 16 ετών στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου.

Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα. Κατά πλειοψηφία το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Απορρίφθηκαν επίσης τα αιτήματα για τη χορήγηση άλλων ελαφρυντικών.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 10.000 ευρώ, της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων. Παράλληλα του επιβλήθηκε αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις