Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Τι οδήγησε στο θάνατο του 54χρονου εισοδηματία

Δολοφονία στο Νέο Κόσμο: Τι οδήγησε στο θάνατο του 54χρονου εισοδηματία

Τον σκότωσαν στο ξύλο για να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένο το θησαυρό. Παρά το γεγονός ότι δέχονταν άγριες γροθιές στο κεφάλι, το θύμα δεν αποκάλυψε ποτέ που έχει κρυμμένα τα χρήματα, τις λίρες και τα χρυσαφικά και το πλήρωσε με τη ζωή του. Ο λόγος για έναν 54χρονο, οποίος είχε βρεθεί νεκρός το Μάρτιο του 2016 στο διαμέρισμα του στο Νέο Κόσμο. Η δολοφονία εξιχνιάστηκε πριν μερικές μέρες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, επί δυο χρόνια δούλευαν την υπόθεση. Προσπαθούσαν να βρουν τους ενόχους για την άγρια δολοφονία. Τελικά έπειτα από ενδελεχείς έρευνες κατάφεραν να συλλάβουν δυο Έλληνες, 35 και 38 ετών, ο ένας ως φυσικός αυτουργός τις δολοφονίας και ο δεύτερος ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.

Μάλιστα κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του θύματος, βρήκαν κρυμμένο σε ειδική κρύπτη στο πάτωμα του σαλονιού, έναν μικρό θησαυρό, αποτελούμενο από 239 χρυσές λίρες, 69.300 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας, τα οποία βέβαια δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν οι δολοφόνοι του άτυχου εισοδηματία.

Καυχήθηκε σε λάθος άνθρωπο

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο 54χρονος εισοδηματίας, έλεγε με περηφάνια σε έναν νοικάρη του, που είχε ανοίξει φούρνο, πως: “….εμένα δεν με αγγίζει η κρίση, έχω λεφτά να φάνε και οι κότες και δεν τα εμπιστεύομαι στις τράπεζες”. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αρχή του τέλους για των 54χρονο. Ο φούρναρης αποκάλυψε στους δράστες πως ο άνθρωπος που του έχει νοικιάσει το μαγαζί, έχει κρυμμένο στο σπίτι του έναν μικρό θησαυρό.

Έτσι έγινε η άγρια δολοφονία

Ο 38χρονος φούρναρης είπε το μυστικό στον 35χρονο Έλληνα, οποίος άμεσα έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο ληστείας του 54χρονου μαζί μ’ έναν Ρουμάνο κι άλλο ένα άτομο, το οποίο θα έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Οι δυο κακοποιοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα βράδυνες ώρες της 29 Μαρτίου και αμέσως ακινητοποίησαν τον εισοδηματία, τον οποίο και έδεσαν σε μια καρέκλα και άρχισαν να τον χτυπούν, προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα χρήματα, τις χρυσές λίρες και τα κοσμήματα.

Ο 54χρονος αρνούνταν πεισματικά να αποκαλύψει που έχει κρυμμένο το θησαυρό, με αποτέλεσμα οι δυο δράστες να τον γρονθοκοπήσουν άγρια στο κεφάλι και τελικά ο εισοδηματίας να πεθάνει επί τόπου, συνεπεία βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και καταγμάτων που προκλήθηκαν από τις γροθιές των δραστών.

Όταν πια οι δράστες βρέθηκαν ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησαν την πράξη τους, όσον αφορά στην ληστεία, λέγοντας όμως για το θάνατο του 54χρονου πως ήταν… ατύχημα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις