Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έφερναν κοκαϊνη στην Ελλάδα από την Λατινική Αμερική με απίστευτο τέχνασμα!

Έφερναν κοκαϊνη στην Ελλάδα από την Λατινική Αμερική με απίστευτο τέχνασμα!

Έφερναν ναρκωτικά στην Ελλάδα – κυρίως κοκαϊνη από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ένα πρωτόγνωρο τέχνασμα. Η κοκαϊνη ερχόταν στην Ελλάδα σε μην ανιχνεύσιμη μορφή και στην συνέχεια πήγαινε στα στέκια πώλησης σε όλη την Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομια, για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά, 22 άτομα ηλικίας από 32 έως 62 ετών, από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Κολομβία, την Βενεζουέλα, την Ρωσία, την Γεωργία και την Βουλγαρία.

Στην υπόθεση όμως εμπλέκονται και άλλα 14 άτομα. Οι 11 αναζητούνται και οι τρείς είναι ήδη στην φυλακή.

Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν ήταν πολύ προχωρημένα.

Από την συμμορία οι μισοί έβρισκαν τους προμηθευτές των ναρκωτικών στην Βολιβία, έκαναν τη διαμεσολάβηση με προμηθευτές κοκαΐνης στην Ολλανδία και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, για λογαριασμό τρίτων και έλεγχαν την ποιότητα των ναρκωτικών.

Επίσης, παραλάμβαναν τα ναρκωτικά μέσω ταχυδρομείου και τα αποθήκευαν σε καβάντζες. Η συμμορία είχε και έναν 62χρονο Κολομβιανό ο οποίος ήταν ειδικός στην μεταττροπή της κοκαϊνης σε σκόνη. Στην συνέχεια οι άλλοι μισοί αναλάμβαναν τη διακίνηση των ποσοτήτων, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Τα ναρκωτικά ήταν “κρυμμένα” σε χαρτόνια. Η κοκαϊνη είχε εμποτιστεί σε αυτά. Μάλιστα, η αποστολή της κοκαΐνης, με αυτή την μορφή αποσκοπούσε στην ασφαλή μη ανιχνεύσιμη μεταφορά της, ενώ παράλληλα παρείχε τη δυνατότητα νόθευσης, λόγω υψηλής καθαρότητας, αποδίδοντας έτσι περισσότερα κέρδη στην οργάνωση.

Η αστυνομία βρήκε τρεις αποθηκευτικούς χώρους στους νομούς Αττικής, Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας σε οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Χανιά και Λαμία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (44) χαρτόνια, βάρους 100 γραμμαρίων το καθένα, εμποτισμένα με κοκαΐνη,
· (9) χάρτινα ημερολόγια, βάρους -100- γραμμαρίων το καθένα, εμποτισμένα με κοκαΐνη,
• (132) γραμμάρια κοκαΐνης,
• (251,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
· (3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης (σοκολάτας), συνολικού βάρους -280- γραμμαρίων,
• (232) δισκία, διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων,
• (10) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• (35.635) ευρώ, (1.545) δολάρια Η.Π.Α., (5) χρυσές λίρες Αγγλίας,
• αποδείξεις πληρωμής από δελτία,

• (2) πλαστικές κυλινδρικές συσκευασίες με σκόνη λευκού χρώματος σε μορφή νιφάδων, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων πέντε (405) γραμμαρίων περίπου,
• (52) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος καρτών SIM,
• (7) αποδείξεις καταθέσεων τράπεζας,
• (2) κλειδιά διαμερίσματος και κλειδί αυτοκινήτου.

Εκτιμάται ότι η συνολική ποσότητα κοκαΐνης που θα επέρχονταν, από τα ημερολόγια και τα χαρτόνια, μετά από τη διαδικασία εξαγωγής της και ύστερα από κατάλληλη επεξεργασία, θα ξεπερνούσε τα 15 κιλά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε