Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Τρεις μέρες δίπλα στο πτώμα της μητέρας του – Οι μαρτυρίες που σοκαρούν

Νέα Σμύρνη

– Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της οδού Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη
– 38χρονος δολοφόνησε την 64χρονη μητέρα τους μέσα στο σπίτι τους – Η πρώτη εκτίμηση είναι πως τη μαχαίρωσε
– Η έντονη δυσοσμία ανάγκασε τους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία
– Οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα για να μπουν στο διαμέρισμα
– Καθισμένος σε μια καρέκλα «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς ο δράστης: “Ντάξει παιδιά, εγώ τη σκότωσα στις 7 του μήνα” τους είπε
– Από την τηλεόραση έμαθε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος τι είχε συμβεί

Ένα έγκλημα που φέρνει στο μυαλό το “Ψυχώ” και τον Νόρμαν Μπέιτς. Μόνο που δεν είναι ταινία του Χίτσκοκ. Είναι, δυστυχώς, η σοκαριστική πραγματικότητα. Ένα έγκλημα που συγκλονίζει τη γειτονιά της οδού Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο 38χρονος μαχαίρωσε στο λαιμό τη μητέρα του. Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει σημάδια στο λαιμό. Και η πρώτη εκτίμησή του είναι πως ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα του στο λαιμό. Επειδή όμως η σορός είναι σε σήψη, δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για την αιτία θανάτου. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο θάνατος της 64χρονης στη Νέα Σμύρνη επήλθε από τις πολλαπλές μαχαιριές που της κατάφερε ο 38χρονος γιος της.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (10.05.2018). Ένας 38χρονος άνδρας, άγνωστο ακόμα πως και γιατί, σκότωσε την 64χρονη μητέρα του. Και την κράτησε στο σπίτι τους. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως η δολοφονία έγινε στις 7 Μαΐου. Κι από τότε, το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν “καθισμένο” σε μια καρέκλα.

Η πόρτα του διαμερίσματος την οποία παραβίασαν οι αστυνομικοί για να μπουν στο σπίτι

Η οικογένεια έμενε στην οδό Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη σχεδόν έναν χρόνο. Οι περισσότεροι τους γνώριζαν ελάχιστα. Από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν το ενδεχόμενο ο δράστης να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στους δημοσιογράφους πως έβλεπε τον 38χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, να μιλά και να κουνά τα χέρια του σπασμωδικά. Η μητέρα της μένει σε διαμέρισμα ακριβώς απέναντι από εκείνο όπου έγινε το έγκλημα. Η γυναίκα δήλωσε συγκλονισμένη. «Δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Αν το πω στη μαμά μου, θα μου πει “κινδυνεύαμε κι εμείς”», είπε.

«Η μητέρα μου, μου το έλεγε επανειλημμένως: αυτό το παιδί δεν είναι καλά». Τις τελευταίες μέρες, όμως, δεν υπήρξε καμία κίνηση από το διαμέρισμα, σημείωσε.

Το έμαθε από την τηλεόραση

Ο θύτης έχει κι έναν αδερφό όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου έμενε ο 38χρονος και η άτυχη γυναίκα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο αδερφός του δράστη έμενε μαζί τους. Η οικογένεια είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Ιωνίας 11 πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

«Εγώ μόνο τη γυναίκα ήξερα. Καλός άνθρωπος» είπε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όταν το πρωί της Παρασκευής (11.05.2018) βρέθηκε στον τόπο της οικογενειακής τραγωδίας. Όπως είπε, έμαθε για το έγκλημα από την τηλεόραση. «Πήγε το μυαλό μου λόγω των ηλικιών», τόνισε.

Από την ημέρα που νοίκιασε το διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης είχε πάει εκεί ελάχιστες φορές. Σε μια από τις επισκέψεις αυτές, είχε δει και τον 38χρονο. Αλλά δεν τον γνώριζε καλά. Και τότε ακόμα, ελάχιστα τον είχε δει. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, οι γιοι της 64χρονης αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το να βρουν δουλειά. Αυτός φαίνεται πως ήταν, ένας, από τους λόγους που ο 38χρονος έμενε με τη μητέρα του.

Έτσι αποκαλύφθηκε το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη

Οι αστυνομικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από γείτονες, διότι από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Ιωνίας 11, αναδύονταν μια έντονη δυσοσμία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, μαζί με έναν κλειδαρά. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, χρειάστηκε να παραβιάσουν την πόρτα για να μπουν στο διαμέρισμα. Και όταν το κατάφεραν βρέθηκαν απέναντι σε ένα αδιανόητο θέαμα: ο 38χρονος άνδρας, καθισμένος σε μια καρέκλα, παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως είχε σκοτώσει τη μητέρα του. Το πτώμα της οποίας ήταν αφημένο σε μια καρέκλα απέναντί του, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Νέα Σμύρνη

Ο άνδρας με κυνική απάθεια είπε τότε στους αστυνομικούς: «Ντάξει παιδιά, εγώ την σκότωσα από τις 7 του μήνα»…

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είχε ήδη αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια σήψης. Ο άνδρας αμέσως συνελήφθη και πλέον ερευνώνται από τις Αρχές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα. «Φως» στο τι έγινε στο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στο πτώμα της 64χρονης γυναίκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις